Chile legszebb kisvárosai

Az Andok-hegység és a Csendes-óceán között egy ékes, hosszú, keskeny sávot elfoglalva Chile jól ismert földrajzi sokféleségéről. A táj, a kultúra és az éghajlat drasztikusan megváltozik, amikor a dél-amerikai országba tér.

[wp_ad_camp_1]

Chile városai ugyanolyan változatosak, mint maga a kultúra. A legtöbb embert elbűvölik a környező vidék szépségei, mások pedig a soha vissza nem térő kalandokért utaznak ide. Pablo Neruda, a híres költő rajongói számára nincs jobb hely Chilében, mint Negra Isla tengerpartjánál. Neruda, amikor nem utazott, vagy nem volt száműzött, élete 40 évét a Casa de Isla Negra-ban töltötte, amely a Valparaíso-tól délre fekvő part menti területen helyezkedik el. Ma a ház egy múzeum, ahol élvezheti Neruda gyűjteményeinek közvetlen áttekintését. Chiloe-sziget fővárosa, Castro, az ország harmadik legrégebbi városa. Az 1567-ben alapított kisváros még mindig olyan, mintha egy időutazáson ment volna keresztül. A sziget keleti partján fekvő hegyfokon helyezkedik el, és Castro figyelemre méltó a színesen festett házai miatt, amelyek a város partvidékét zsúfolják.

A jezsuita misszionáriusok által a 17. században épített fa templomok a sziget kulturális látványosságai. A turisták gyakran Castro-t választják az építészeti drágakövek felfedezésének alapjaként. A városban az Iglesia de San Francisco modern építészeti megoldásokat mutat be. A Lago Llanquihue partján található Frutillar lélegzetelállító kilátást nyújt az Osorno-vulkánra, amely Chile második  legnagyobb tava fölé emelkedik. A tóparti falu német befolyásolású építészetével szintén festői hely. A Museo Colonial Alemán műemlékekkel és teljes méretű építményekkel rendelkezik, amelyeket a város eredeti német telepesei használtak. A szomszédos kertek panorámás kilátást nyújtanak az alsó tóra, ami szintén gyönyörű.