Costa del Sol csodálatos látványosságai

Bár igazságtalanul, de valamilyen oknál fogva Costa del Sol egy kicsit rossz hírű. Bizonyos partibarát területek és a viszonylag megfizethető szállás miatt főleg az Egyesült Királyságból érkeznek a turisták, és a túl nagy partihangulat miatt egyesek soha nem is álmodoznának Costa del Sol meglátogatásáról. Ezt viszont rosszul teszik.

[wp_ad_camp_1]

A Sierras de Tejeda csúcsai, az Almijara y Alhama Nemzeti Park által támogatott Nerja Malagától keletre található, és természetes szeletet kínál Costa del Sol szépségéből. Ez a város híres Nerja barlangjairól, amelyek vitathatatlanul Spanyolország egyik leglátogatottabb turisztikai látványosságai – és jó okkal. Ez a csoda neolitikus barlangfestményekkel büszkélkedhet, és öt kilométernyire húzódik a föld alatt. Elég nagyok ahhoz, hogy bent koncerteket tartsanak! A közelben a Maro-Cerro Gordo sziklák bőséges lehetőségeket kínálnak a békés sétákhoz a Földközi-tenger felett található sziklákat összekötő számos ösvény között. Még a város történelmét is megismerheti a Museo de Nerja-ban.

Torremolinos teljes területe egy tengerpart: El Bajondillo partjaitól a kisebb La Carihuelaig rengeteg hely lesz a kikapcsolódásra a nap, a tenger és a homok ezen részén. Benalmádenától északra és magától Malagától kissé délre található Torremolinos jó összeköttetésű, a repülőtér egyáltalán nincs túl messze. Ráadásul Torremolinos több vasútállomással büszkélkedhet (északról délre: Los Alamos, La Colina és Estacion de El Pinillo), ami valóban egyszerűvé teszi az úticélváltást a Costa del Sol mentén. Torremolinos szintén praktikusan tele van szálláskínálattal, a tengerre néző apartmanoktól kezdve a családi kézben lévő vendégházakig és nagy üdülőhelyekig, és ezek mind nagyon jó áron elérhetőek. Itt található az Aqualand Torremolinos szuper szórakoztató, családbarát víziparkja is.