Csökkenti a VPN az internet sebességét?

„Lassítja-e a VPN az internetet?” Vagy „befolyásolja-e a VPN a sebességet?” – ezek olyan kérdések, amelyek gyakran problémákat okoznak az embereknek, és visszatartják őket a VPN használatától. A félelem azonban túlzott, mivel az internet sebessége számos tényezőtől függ.

[wp_ad_camp_1]

A tartózkodási hely és a VPN-kiszolgáló közötti távolság az egyik legfontosabb tényező, amely meghatározza az internet sebességét. Például, ha Nagy-Britanniában tartózkodik, és Ausztráliában csatlakozik egy szerverhez, akkor az adatcsomag jelentős távolságra van. Tehát minél közelebb van egy szerver, annál gyorsabb lesz az internet sebessége. Hacsak nem egy adott helyen lévő kiszolgálóhoz kell csatlakoznia, jobb, ha a közeli országokban, beleértve az Önét is, VPN-kiszolgálókat választ. A maximum kihasználása érdekében keressen egy nagy lefedettségű és nagyszámú szerverrel rendelkező nagysebességű VPN-szolgáltatót, például a NordVPN-t, amely 5393 szervert kínál 59 országban. Futtasson egy sebességtesztet, és vessen egy pillantást a ping idejére, hogy megtudja, mennyiben különbözik az internet sebessége, ha különböző helyszíneken lévő szerverekhez csatlakozik. Megmutatja, mennyi késés van az eszköz és a szerver között, amellyel kommunikál.

Például, ha Egyesült Királyságból csatlakozik, válasszon egy ausztrál szervert, és futtasson egy sebességtesztet, majd futtassa újra, ha csatlakozik egy franciaországi szerverhez. Hasonlítsa össze a ping időket, hogy a késés rövidebb legyen a francia szerverrel, mivel sokkal közelebb van, mint az ausztrál. Tehát mindig rövidebb ping-időkre kell figyelnie. A tényleges sebesség meghatározásához azonban figyelembe kell venni a különböző internetszolgáltatók közötti összekapcsolást. Ez azt jelenti, hogy ugyanazt a sebességteszt-kiszolgálót kell használni mindkét esetben: csatlakoztatva és amikor leválasztják a VPN-ről.