E-cigi készletek és tartozékok

Nagyon sokféle elektromos cigaretta létezik, ezért részletezni őket eléggé hosszadalmas lenne. Kiemelek inkább 2 főtípust. Az egyik típus a sima cigarettára hasonlító elektromos cigaretták. Ezek leginkább csak kipróbálásra alkalmasak. Nekem is volt egy kr 808 d-1 típusú készülékem. Arra, hogy megismerjem az elektromos cigarettázás előnyeit -és saját magam tapasztaljam a pozitív hatásait-, tökéletes volt, de sajnos hosszabb használatot se a termék a minősége, se az akksi erőssége miatt nem bírt.

[wp_ad_camp_1]

Az akkumulátor kb 2-3 óra használat után lemerült. A vatelinos patronnak „köszönhetően” az ízek összekeveredtek és nem lehetett igazán érezni a liquidek eredeti ízét. A gyenge minőség miatt pedig (az ígért 300 feltöltés helyett) csak 100 feltöltést bírt, ami nálam 1 hónapot jelentett. Előnye volt viszont, hogy kicsi és hamar feltölt. Mégegyszer megemlítem, hogy nem lehúzni szeretném ezt a készüléket, csak szimplán ez arra jó, hogy megismerkedjünk az e-cigivel.

A másik készülék, amit kiemelek, az az Ego család. Nekem jelenleg egy 1300mah Ego E-cigarettám van és teljes mértékben elégedett vagyok vele. Mivel elég sokat szívom, ezért nálam (csak) egy teljes napot bír ki, de egy átlagosan cigiző ember számára ez akár 2-3 nap is lehet. Töltési ideje kb 6 óra, ezért érdemes minden este a töltőre rakni a készülékünket. Természetesen az akksi élettartama függ a hozzáválasztott porlasztótól is. Eleinte a CE4 Helix porlasztót használtam, de egy idő után rájöttem, hogy nem ez a nekem való. Gyakran megégett a liquid benne és jobban hasonlított egy elégetett pizzához az íze, mint ahhoz, amilyennek kellett volna lennie.

Ez természetesen attól volt, hogy (mint említettem) nagyon sokat szívom az e-cigit. Ha valaki kevesebbet szívja, akkor tökéletesen meg lesz elégedve a CE4 porlasztókkal, bár ez a porlasztó jobban meríti az akksit, mint az általam nagyon kedvelt Kanger porlasztó. A Kanger porlasztó nagy előnye, hogy nem égeti meg hosszú használat után sem az e-liquid-et, így a nagy kedven e-liquidem, az Arany Astor ízű liquid ugyanazt az ízt adja vissza később is, mint mikor először beleszerettem. Másik hatalmas előnye (számomra), hogy sokkal lassabban meríti az akksit, ugyanis a kis légréseknek köszönhetően több oxigént kap a porlasztó, így könnyíti az égést. Szóval az általam kedvelt kombináció a Kanger porlasztó az 1300mah Ego e cigivel. Ezzel a kombinációval akár 50%-al is növelhetjük az akkumulátor élettartamát, így ha elfelejtük este felrakni töltőre, akkor másnap reggel még bőven van benne erő a reggeli kávé mellé.

Személyes összegzésem, hogy a cigaretta méretű és alakú kisebb e-cigik csak a kipróbálásra és az átszokásra jók. Ha már tapasztaltabb felhasználók vagyunk, vagy bízunk a megérzésünkben, akkor szinte kötelező az Ego család 1300mah-es szettjét választanunk.