Egészséges ételek a túlzottan aktív gyerekek étrendjébe

A hiperaktív gyerekek élénkek, energikusak és vidámak, ugyanakkor nyűgös evők is lehetnek! Általában nem rajonganak a zöldségért, és bármit megesznek, ami színesnek, fényesnek és divatosnak tűnik. Az anyák nehezen döntenek az ételeikről – a táplálkozási tényezőket, az energiaigényt szem előtt tartva és az éhségérzetükről gondoskodva. Az ételnek ideális esetben egészségesnek, laktatónak és természetesen finomnak kell lennie.

A töltött édesburgonya egészséges és tápláló. Tejszín helyett mártogatósként csomagolhat egy egészséges görög joghurtot burgonyával együtt. Az édesburgonyát meg lehet tölteni sült, vékony pulyka- vagy csirkeszeletekkel a további táplálkozás érdekében. Köretként tálalhatja az energiával teli kekszet. A répatorta palacsinta egészen más, mint a hagyományos palacsinta. Ez élénk sárgarépából készül, kicsit édes, kicsit csípős és finom az íze. A palacsinták elkészítéséhez használt egyéb tápláló összetevők közé tartozik a darált dió, a ropogós kesudió, a mandula, a méz, a tojás, amelyek javítják az ízt és növelik a tápanyag mennyiségét. Feltöltik majd és olyan energiát kínálnak, amire nagy szükség van. Van egy szendvics, amely szendvics humusszal, fekete olajbogyóval, reszelt sárgarépával, csírával, görög joghurttal, narancslével és sült burgonyával készül. Mindezeket az összetevőket hozzáadhatja, vagy bármilyen más zöldséggel helyettesítheti, például paradicsommal vagy uborkaszeletekkel. Ennek a szendvicsnek egyedi íze van. Ropogós, mégis krémes ízű, így tökéletes étel gyerekeknek.

Bármilyen lapos kenyeret használhat zsemleként, amely új megjelenést kölcsönöz az ételnek. Használjon alacsony zsírtartalmú majonézt, amely egészségessé teszi az ételt. Szüksége lesz vékony szelet grillezett csirkére, sütőben sült paradicsomra, olívabogyóra, salátára, svájci sajtra, és megszórhatja kedvenc fűszernövényeivel a további íz érdekében. Köretként uborkaszeleteket és humuszt tálalhatunk.