Egy tökéletes dublini hétvége

Vannak bizonyos nyaralóhelyek, amelyeket folyamatosan elront a túlságosan forró időjárás és a napsütés. Dublin viszont nem ezek közé a nyaralóhelyek közé tartozik. Dublinban inkább a szelíd esőzések és a gyenge szelek jellemzőek, ezek miatt pedig igazán megéri ellátogatni oda, és megtapasztalni az igazi dublini nyarat.

[wp_ad_camp_1]

Ami a szálláshelyeket illeti, a legjobban a Merrion Hotel éri meg, amely egy elegáns európai vendéglátó, ráadásul elég impozáns helyen található. A hotel fürdőzési lehetőséget is biztosít, valamint itt elfogyaszthat egy finom délutáni teát is, a szobák pedig igazán arányosak és jól felszereltek. Ez a hotel ráadásul otthont ad az ország legfontosabb 19. és 20. századi festményeinek. Ha pedig ebédre vagy vacsorára kerül a sor, akkor a Delahunt éttermet érdemes kipróbálni, amely a Camden Street-en található. Az étteremben kifejezetten kortárs ír ételeket szolgálnak fel, például serpenyőben sült kacsamellet zellerrel, hurkával és szederrel. Menjen az emeleti bárba vacsora után egy italra, és kapcsolódjon ki az ír emberek között.

A tennivalók listája igen hosszú Dublinban. Dublin szinte úszik az irodalmi örökségekben, így azok, akik szeretnek olvasni mindenképpen látogassák fel a Trinity College-ot, ha nem is azért, hogy készítsen egy pillanatképet a Long Room-ról (a Hosszú Szobáról), akkor azért hogy végigböngéssze a könyvtár készletét, ami körülbelül 5 millió könyvet tartalmaz. Dublinban található továbbá Oscar Wilde otthona is, ami szemben van az Oscar Wilde emlékszoborral a Merrion Square Parkban. Ha önt nem igazán érdekli az irodalom, akkor se csüggedjen, nézze meg a gyönyörű építészeti csodákat Dublin utcáin. Érdemes megtekinteni a Merrion téren levő épületeket, amelyek Európa legszebb épületei közé tartoznak.