Élje át a francia utazás minden szépségét!

A mediterrán országok hangulatától némileg eltér, de mégis hasonló élményt képes nyújtani Franciaország. Mind családi nyaralás, mint párjával romantikára vágyva érdemes e terület mellett letennie voksát, hiszen a tengerparti pihenés mellett az ország belseje is számos látnivalóval várja az utazókat. Párizst, a divat, a csillogás, a múzeumok és az építészeti műremekek egyik európai fellegvára évente sok ezer turistát fogad, és teszi ezt olyan minőségben, ami vissza-visszacsalogatja a látogatókat.

[wp_ad_camp_1]

Míg elsősorban a Eiffel-torony és a diadalív jut eszünkbe a város nevének hallatán, addig érdemes tudni az utazás előtt, hogy ezeken kívül számos egyéb nevezetesség is megtalálható területén. A Pantheon, a Notre-Dame, a Szabadság-szobor, és a Királyi palota csak néhány azok közül a látnivalók közül, melyek akár több napra elegendő programot biztosítanak, és akkor még nem is beszéltünk a számos múzeumról, melyek közül a legismertebb a Louvre.

Franciaország természetesen jóval többet tartogat Párizsnál, éppen ezért érdemes a nyaralás időtartamát úgy tervezni, hogy alkalmunk nyíljon a végeláthatatlan mezőkön való sétákra, s a számos kastély közül is javasolt néhányat felkeresni. A híres francia borok és a gasztronómia fenséges falatjait sem hagyhatjuk ki az utazás során, hiszen mindezek hozzátartoznak ahhoz a különleges miliőhöz, mely annyira jellemző Franciaországra. A pezsgő kulturális-, és éjszakai élet éppen úgy helyet kap a turisztikai kínálatban, mint az eldugott vidéki kisvárosok hangulata, ahol a csend és a táj szépsége garantált pihenést ígér a hétköznapok rohanásában elfáradt utazóknak.