Emberek, akikhez LinkedIn ajánlásért kell fordulni

A LinkedIn ajánlásai óriási előnyt jelentenek az álláskeresésben. Gyorsan és egyszerűen átirányíthatja a potenciális munkáltatót LinkedIn-profiljára, és ellenőrizhető referenciákat és ajánlásokat láthatnak a munkája minőségéről és az Ön által elért eredményekről.

A pozitív szavak erőteljes motivátorok lehetnek. Tehát hogyan választja ki a megfelelő személyeket, akiktől ajánlást kérhet? És honnan tudja, hogy jó ajánlást fognak-e adni? Ha van olyan ügyfelünk, aki megkeres, hogy elmondja, mennyire elégedett a szolgáltatásunkkal, mindig udvariasan megkérjük, megoszthatjuk-e visszajelzésükett a webhelyen, vagy fontolóra venné, hogy ajánlást adjon nekünk a LinkedIn-en. Ugyanezt kell csinálni! Ha értékesítéssel foglalkozik, és egy ügyfél szereti a munkáját, lépjen kapcsolatba velük a LinkedIn-en, és kérjen professzionális ajánlást. Ne csak a LinkedIn által a kérésben szereplő kitöltési információkat használja; kérje meg őket konkrétan, hogy miről mondjanak véleményt. Segít abban, hogy a személy, akitől az ajánlást kérte, egy célzott és konkrét ajánlást írjon, szemben egy általános vagy széles körű ajánlással, amelynek esetleg nincs akkora hatása.

Ha csapatban dolgozik egy adott projekten, és az együttműködés sikeres, akkor itt az ideje, hogy megkérje csapattársait, hogy írjanak ajánlást Önnek az adott projekt eredménye és együttműködése alapján. Visszafelé is viszonozhatja a szívességet; amióta együtt dolgoztak, könnyedén igazolhatja munkamoráljukat, problémamegoldásukat, kommunikációjukat, csapatmunkájukat, friss ötleteiket, motivációjukat – a lista folytatódik. Nem mindenki használja a LinkedIn-t álláskereséshez, és az sem árt a jelenlegi munkaadójának, ha ajánlást ír az aktuális eredményeiről. Valójában nagyszerű hálózati eszköz lehet, ha új kapcsolatokat, új fiókokat vagy új ügyfeleket keres. Az új kapcsolatok és a csatlakozást fontolgatók végig olvassák az Ön ajánlásait.