Ételek, melyek felveszik a harcot az álmatlan éjszakákkal

Az álmatlanul eltöltött éjszakáknál talán nincs is rosszabb, hiszen befolyásolhatja az ember másnapi munkavégzését. A legtöbb ember gyógyszerek segítségével próbál megküzdeni az rossz alvással, azonban érdemes tudni, hogy van néhány étel, amely tökéletese álmatlanság kezelésére.

[wp_ad_camp_1]

Ha minden éjjel fel kell vennie a harcot az álmatlansággal, akkor fogyasszon napközben minél több diót, mivel a triptofán tartalmának köszönhetően tökéletesen szabályozza az alvási ciklust, valamint elősegíti a mély alvást. A diónak altató hatása van annak köszönhetően, hogy melatonint tartalmaz. Fogyasszon nagymértékben halat, mivel minden halfajta B6-vitaminban gazdag. Ennek a fontos vitaminnak hála az alvás minősége javulhat, és örökre elfelejtheti az álmatlan éjszakákat. Fogyasszon minél több mézet, hogy természetes cukor juthasson a szervezetébe, hiszen általa az éjszakai alvás pihentető és békés lesz. A zöld zöldségeknek köszönhetően, de legfőképp a kelkáposztának az szervezetében melatonin termelődik, amely az alvás minőségéért felelős.

Ha napközben az álmatlan éjszakák miatt szenved, akkor ebédre fogyasszon humuszt teljes kiőrlésű gabonával párosítva, és garantált, hogy az éjszakai alvása a jövőben pihentetőbb lesz, mint valaha. A fehér rizsről érdemes megjegyezni, hogy különösen magas a glikémiás indexe, ezért csak megnehezíteni tudja az elalvást. Azonban a jázmin rizsnek éppen ellenkező hatása van, ezért fogyasztása ajánlott azok számára, akiknek gondot okoz az elalvás. A felmérések során kiderült, hogy azok az emberek, akik lefekvés előtt cseresznyét, vagy annak levét fogyasztottak sokkal hamarabb és mélyebben tudtak elaludni, mint azok, akik nem ettek a gyümölcsből.