Ezeket a szempontokat vegyük figyelembe öngyújtó vásárlásakor

Akárcsak bármilyen, gyakorta használt kiegészítő esetében, úgy tűzgyújtó szerszám vásárlása során is érdemes figyelembe venni néhány fontos szempontot, hogy biztosan a legmegfelelőbb eszközt válasszuk ki igényeinkhez.

Először is, vegyük figyelembe, milyen típusú öngyújtó az, amire szükségünk van. Manapság már szép számmal érhető el a kínálatban benzines, butángázos és elektromos változat is, így mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A benzines öngyújtó – mint amilyen például a Zippo modellek -, nagyon megbízhatóak és szinte minden időjárási körülmény között működnek. Karbantartásukra azonban rendszeresen figyelmet kell fordítani. Fontos tudni azt is, miszerint az ilyen típusú modelleknél a kanóc idővel elfeketedik a szén felhalmozódása miatt, ami csökkenti a teljesítményt, ezért időnként visszább kell vágni vagy teljesen cserélni kell azt​​. Egy butángázos öngyújtó ezzel szemben könnyen kezelhető, mivel nincs szükség kanóccserére, és a gáz újratöltése is egyszerűbb feladat.

Az elektromos öngyújtó egy aránylag újkeletű, ezáltal modern és innovatív alternatíva, ezek gyakran USB-vel tölthetők, így környezetbarátabbak is lehetnek. Tartsuk szem előtt azt is, hogy az anyaghasználat és a tartósság kérdése is lényeges szempont. Ezek az eszközök különböző anyagokból készülnek, ez lehet például fém, műanyag vagy akár fa is. Legtöbb esetben a fém az, ami a legtartósabb és egyben elegáns megjelenésű, míg a műanyag modellek könnyebbek és olcsóbbak. A neves gyártók esetében például a rozsdamentes acél burkolat hosszú élettartamot biztosít, és ellenáll a kopásnak​. Az anyagválasztás mellett ugyanakkor figyelembe kell venni az öngyújtó méretét és súlyát is, különösen, ha gyakran hordjuk magunknál. A kiegészítő kiválasztása tehát számos tényező figyelembevételével kell, hogy történjen. A megfelelő típus, anyag, tartósság és funkciók figyelembevételével olyan modellt választhatunk, amely hosszú ideig szolgál minket megbízhatóan és kényelmesen.