Ezért fontos, hogy előzetesen ne érintkezzen nedvességgel a duzzadószalag

Ma már szinte minden nagyobb ingatlan esetében a beton jelenti azt a biztos alapot, amire a későbbiekben a szerkezet többi részét felépítik. Ezeknek az elemeknek a kialakításánál azonban rendkívül megfontoltan és körültekintő módon kell eljárni, mind az illesztéseket, mind pedig a nedvességtől való utólagos védelmet illetően.

Ezt a célt a duzzadószalag alkalmazásával érhetjük el a leghatékonyabban. A munkahézagoknál beszivárgó víz az idő múlásával erózióhoz vezet, az így elszenvedett károsodás pedig gyakorta visszafordíthatatlan és csak nagy költségek árán javítható. Ennélfogva kiemelt figyelmet kell fordítani a megelőzésre. Szerencsére a duzzadószalag applikálása minden esetben egyszerűen kivitelezhető, mindössze néhány fontos tényezőre kell odafigyelnünk. Az egyik ilyen a megfelelő méret megválasztása, itt egyformán lényeges a szélesség és a vastagság is. Mindenképpen olyan típus mellett tegyük le a voksunkat, ami rendelkezik a szükséges tanúsítványokkal, hiszen csak így lesz garantált, hogy a szigetelés hosszú távon is ellátja majd feladatát.

Felszerelés előtt feltétlenül ellenőrizzük a duzzadószalag sértetlenségét. Amennyiben a csomagolás sérült, vagy azt látjuk, hogy a kiegészítő már nedvességgel érintkezett, akkor semmiképp se használjuk fel. Ilyenkor ugyanis nem nyújt majd kellő védelmet. A kifogástalan eredmény érdekében elengedhetetlen az előírás szerinti rögzítés is. Erre kétféle lehetőség áll a rendelkezésünkre. Ragasztás esetén nagyon alaposan tisztítsuk meg a felületeket, hiszen a duzzadószalag csak zárványoktól mentes, zsírtalan felszínen tapad meg. Ugyancsak kardinális a száradási idő betartása. Ezt a ragasztó gyártója mindig megadja a használati utasításban. Ha a duzzadószalag mechanikai úton kerül rögzítésre, akkor arra kell figyelni, hogy legyen elegendő tér a tágulásához.