Ezért okos választás a zafírüveges karóra

A megfelelő karóra kiválasztása sokunk számára egy hosszú távú döntés, hisz a fanatikus gyűjtőket leszámítva a nagy többség évekre vásárol, és általában egyetlen órát hord, de azt folyamatosan.

Ezért aztán érdemes alaposan átgondolni, hogy melyik modellre esik a választásunk, hisz számtalan olyan tényező létezik, ami a használhatóságot és a kényelmet befolyásolja. A legfőbb kérdés általában az, hogy mechanikus, vagy quartz szerkezetű modellt szeretnénk-e, hisz az előbbi sokkal hangulatosabb és kifinomultabb, ám az utóbbival ezzel szemben sokkal kevesebb a gond. Nem kell figyelni a járástartalékra, mindemellett pedig jóval pontosabb is. Ugyancsak sokat nyom a latban a szíj kérdése, hisz a bőr egy elegánsabb választás, a kaucsuk pedig talán a leginkább kézre simuló, ám mindkettőnek megvan a maga hátránya. A bőrt nem érheti víz, mert elszíneződik, sőt, idővel szaga lesz – és ehhez bizony elég a nyári izzadtság is -, a kaucsuk pedig hajlamos megkeményedni, majd egy adott ponton eltörni. Így a legideálisabb talán a fém, ám attól sokan ódzkodnak, hisz nehéz.

Emellett pedig nem mehetünk el szó nélkül a márka kérdése mellett sem, hisz sokan csak egy-egy divatcég termékét szeretik, ám azon már kevesen gondolkodnak el vásárlás előtt, hogy a számlapot borító üvegnek milyen fontos szerepe van. Amikor ugyanis egy óra új és makulátlan, akkor eszünkbe sem jut, hogy akár már pár hét múlva erősen karcos lesz, pedig elég hozzá egy szerencsétlen mozdulat, vagy egy pont rossz helyen lévő cipzár és már meg is van az üveget elcsúfító szántás. Épp ezért érdemes zafírüveges órában gondolkodni, ami egy bizonyos kategória felett már nem jelent észrevehető plusz költséget. Cserébe a Mohs skálán kilences erősséggel védei a számlapot és bár marketing szövegnek tűnhet, gyakorlatilag tényleg megkarcolhatatlan. Aki pedig járt már úgy, hogy az újonnan vásárolt órája pár hónap múltán már tiszta barázda volt, az nagyon hálás lesz ezért a pluszért. Egy dologra azonban a zafírüveg esetén is fokozottan kell ügyelni, ugyanis a hirtelen nyomásváltozást – azaz az ütést – ez az anyag sem viseli jól és ilyenkor könnyen törik, ezért karcállóságtól függetlenül, mindenképpen legyünk óvatosak.