Florida nem csak a nyugdíjasok hazája, mutatjuk miért!

Az Egyesült Államok rendkívül változatos turisztikai kínálattal várja az utazókat. Ha tehetjük, és több hét, vagy akár hónap erejéig a tengerentúlra tudunk utazni, akkor Florida területét semmiképpen nem érdemes kihagyni a felkeresendők sorából. Az izgalmas programokon túl a látványos parti sétányokon keresztül a világmárkákat felsorakoztató bevásárló utcákig és a prémium kategóriás éttermekig sokféle látnivaló várja a turistákat.

[wp_ad_camp_1]

Florida kapcsán sokan azt gondolhatjuk, hogy kizárólag a már letelepedett, tehetős nyugdíjasok és a sztárok otthona, ahol minden csak a lelassult élettempóról szól. Másként van ez azonban turista szemmel, hiszen a néha napközben csendes utcák estére igazi buliparadicsommá válnak, és persze a luxus sem hiányozhat a térségből. A Floridába érkező turisták rendszerint elsőként az Everglades Nemzeti Parkban az Anhinga Trails kínálta programokkal szoktak találkozni. A vízi túraösvények szakszerű vezetővel és a filmekből jól ismert járgányokkal fedezhetőek fel, s ha szerencsénk van, akkor aligátorokat is szép számmal láthatunk.

A sci-fi filmek rajongói számára igazán különleges látvány lehet a Kennedy Space Center, de Naples városa is felejthetetlen élményeket kínál. A Mexikói-öböl partján fekvő város több száz képzőművészeti galériájával a művészetek szerelmesei számára igazi kuriózumnak számít. A golfturizmus mellett azok is megtalálják itt a számításukat, akik remek éttermeket, pálmafás sétányokat és világszínvonalú üzleteket keresnének. Ha szeretnénk a régi Florida hangulatából megélni egy kicsit, akkor a 900 ezres nagyváros, Jacksonville ajánlott. A mesés partszakaszok sem hiányozhatnak természetesen a turisztikai kínálatból. Ezek közül Islamorada szigete feltétlenül ajánlott Florida Keysnél. Az Anne’s Bech viszonylag kevesek által látogatott, varázsa éppen ebben rejlik.

A floridai szállások 100 dollár alatt is elérhetőek, így ha e területre nem szeretnénk vagyonokat áldozni, akkor érdemes az apartmanos megoldások között nézelődni. Ha időben gondolkodunk a foglaláson, akkor akár festői szépségű partokra néző, medencés szállást is találhatunk megfizethető áron. Természetesen nem csak apartmanos szállások közül válogathatunk, hanem exkluzív megjelenéssel bíró lakást is bérelhetünk elhelyezkedéstől függően, megfizethető áron.