Gent – Belgium egyik legszebb városa

Valaha Európa egyik leggazdagabb és leghatalmasabb városa, Gent még mindig büszkén mutatja be a sok mesés középkori építészetet. Részben ez teszi olyan elragadóvá a felfedezést. A Leie és a Scheldt folyók csatlakozásának helyszínén fekvő gyönyörű központjában egy magasodó haranglábnak ad otthont, lenyűgöző évszázados katedrálissal, templommal és várral, amely festői csatornája mellett található.

[wp_ad_camp_1]

Gent egyik fő tere, a Vrijdagmarkt az élénk pénteki piacról kapta a nevét, amely a 12. század óta itt zajlik. Gyönyörű, régi céhházak, valamint pár csodálatos szecessziós épület sorakoznak fel a téren, ahol igazán kellemes vándorolni. Szívében ott van a Jacob van Artevelde – egy fontos flamand államférfi – fantasztikus szobra. A heti piac rengeteg szórakozást kínál és mindenféle standokon különböző termékeket kaphat, a helyi kézműves termékektől kezdve a friss gyümölcsökig és zöldségekig. A Vrijdagmarkt kiválóan látogatható a nap bármely szakában, mivel rengeteg kávézó, étterem és bár található itt. Ezek közül a Dulle Griet a leghangulatosabb az összes közül. A családias és egyedi megjelenésű belső tér mellett körülbelül 350 belga sört is talál itt, amelyeket kipróbálhat.

Csak egy rövid sétára a vasútállomástól megtalálható, a Szépművészeti Múzeum, amely ragyogó festmények és szobrok gyűjteményével büszkélkedhet, amelyek bemutatják a flamand művészet legfinomabb példáit. A 14. század elejétől egészen a 20. század közepéig tartó átfogó gyűjteménye olyan neves mesterek műveit mutatja be, mint Hieronymus Bosch, Rubens, van Dyck és Magritte. Míg a fő hangsúly a belga művészekre irányul, néhány nemzetközi név, például Boudin, Manet és Tintoretto, tarkítva megtalálható közöttük, míg a múzeumban rendszeresen tartanak időszakos kiállításokat. Az 1810-ben megnyílt MSK az egyik legrégebbi múzeum egész Belgiumban, és érdemes megnézni, ha van rá ideje.