Görögország, egy felejthetetlen nyaralás színtere

Az ókori kultúra egyik bölcsőjének számító Görögország sok-sok év óta töretlen népszerűségnek örvend, és bár északi partszakaszai nem feltétlenül vehetik fel a versenyt Franciaország, vagy Spanyolország luxusszínvonalú üdülőhelyeivel, azért nyaralás alkalmával még mindig sokan döntenek hellén föld mellett. Bár autóval is megközelíthető hazánkból körülbelül egy napos autózás után, de a fapados repülőjegyek árai mellett érdemes meggondolni, hogy a családi nyaralás induljon-e az autóban rendetlenkedő, utazást nehezen bíró gyerekekkel.

[wp_ad_camp_1]

Görögország nem csak a fürdőzés és a tenger szerelmeseinek kínál tökéletes kikapcsolódást, hanem azok számára is, akik a történelem, a művészetek és a kultúra iránt érdeklődnek. Ez utóbbiak terén ugyanis bőven akad látnivaló a területen. Mindegy, hogy a szárazföldi rész, vagy a hamisítatlan görög hangulatot árasztó szigetvilág mellett teszi le voksát, a nyaralás felejthetetlen lesz, ebben biztos lehet. Ismerje meg a nép kultúráját, álljon át a délutáni-szieszta élvezetére, és tegye magáévá azt az életszemléletet, amelyről sokat tanulhatnánk rohanó mindennapjainkban!

A fürdőzés mellett szakítson időt a főváros ókori csodáira, melyeket azonban szerte az országban megtalálhat. Az utazás alkalmával nem érdemes kihagynia a Meteorák kolostorait, vagy Thesszaloniki Fehér Tornyát. A látnivalókat felsorolni képtelenség lenne, de tény, hogy az ország élénk idegenforgalmának szerves részét képezik ezek. A családi nyaralás tökéletes színtere lehet a homokos tengerpartokkal és számos élményfürdővel, csúszdaparkkal is büszkélkedő ország.