Guatemala legszebb vulkánjai

A Karib-tenger és a Csendes-óceán között fekszik Guatemala, így ez egy hegyvidéki nemzet, amely 37 félelmetes vulkánnak ad otthont. Ezek a Közép-Amerikai Vulkáni Ív részét képezik: egy hosszú vulkánlánc részét, amely a Közép-Amerikai Isthmusig húzódik.

[wp_ad_camp_1]

Guatemala mexikói határán található a Tacana vulkán, amelynek tornyai a környék fölött tornyosulnak. Ez Közép-Amerika második legmagasabb csúcsa és vulkánja. A Közép-Amerika vulkáni ívének része, a Tacana Guatemala távoli részén fekszik. Ez elősegítette a lejtőkön lakó hihetetlen vadon élő állatok és természet védelmét és megőrzését. Míg a felső része meglehetősen kopár a korábbi kitörések és a lávaáramlás miatt, lábánál buja esőerdők fekszenek. Ez az ellentétes táj teszi a Volcan Tacanát egy tökéletes látnivalóvá, ráadásul lélegzetelállító kilátás nyílik az egész környékre innen. Az Almolonga vulkán a Sierra Madre hegység része, egy lenyűgöző helyen, sok csodálatos látnivalóval a vulkán tetején.

A sztratovulkán utoljára 1818-ban tört ki, a korábbi kitörések pedig összeomlasztották a csúcsát. Ezeket a vulkánokat mindenképp vonzó felfedezni, és bizonyos helyeken forró forrásokat is találhat a hegyoldalon. Almolonga az ország második legnagyobb városa, Quetzaltenango déli részén található. Az azonos nevű csodaszép tó fölött helyezkedik el az Atitlán Volcán és szimmetrikus kúpja minden bizonnyal igazán látványos lesz minden ide látogató turista számára. A 3535 méter magasan tornyosuló hatalmas csúcs a Guatemalai-hegyvidéken fekszik, nem messze a Tolcan-tól és a Volcan San Pedro-tól. A régió nagyon vulkáni, alatta a tó csillogó vizei valóban érdemes megcsodálni hiszen egy hatalmas területet foglal el.  Guatemalában ott van még a Volcan de Agua, a Volcan Tajumulco, valamint a Santa Maria Volcano is, amelyeket szintén érdemes megnézni.