Gyógynövények, amelyek tisztítják a tüdőt

A szakértők szerint a tüdő az egyik olyan szerv, amelyik a legkeményebben dolgozik, hiszen egy átlagos személy 12-20-szor lélegzik minden percben, ezzel friss oxigént juttat a szervezetbe és kilélegzi a szén-dioxidot.

[wp_ad_camp_1]

Noha a szervezet képes fennmaradni egy ideig víz vagy éppen étel nélkül, viszont levegő nélkül percekig sem bírná. Éppen ezért olyan fontos, hogy egészséges és jó állapotban levő tüdővel rendelkezzünk, ehhez pedig három gyógynövény nagyban hozzájárulhat. Az első ilyen gyógynövény az oregánó. Az oregánó úgy működik, hogy amikor pollen, por, penész, gombák, valamint baktériumok kerülnek a szervezetbe, akkor az oregánó hisztamint bocsát ki, ami hasonlóan reagál az allergiához, például elősegíti a tüsszentést, így a por és egyéb szennyeződések könnyen távozni tudnak. Ezen kívül az oregánó rozmaringsavat is tartalmaz, a rozmaringsav pedig csökkenti a folyadék felhalmozódását. Az oregánó tartalmaz még kalciumot, magnéziumot, cinket, vasat, káliumot és C-vitamint is. Egy másik erős tüdőtisztító növény az eukaliptusz, amelynek olaja csodákra képes ha az egészség megőrzéséről van szó.

Az eukaliptusz olaj egy erős gyulladáscsökkentő, görcsoldó, nyálkahártya-összehúzó, fertőtlenítő, stimuláló, antibakteriális anyag. Az eukaliptusz olajjal számos légzőszervi problémát kezelni lehet, például köhögést, orrfújást, megfázást, hörghurutot, illetve arcüreggyulladást is. Mivel az eukaliptusz olaj kiváló gombaellenes, antimikrobiális, illetve antivirális anyag, tökéletes összetevője lehet a légzőszervi problémákra kapható gyógyszereknek. Végül pedig az orvosi tüdőfűt is meg kell említeni, amit kétféleképpen lehet használni: infúziósan és tinktúraként. Az infúziós tüdőfűt naponta háromszor kell inni, a tinktúrát pedig szintén ugyanígy háromszor.