Hajszárító választás a hajadnak megfelelően

A hajszárító kiválasztása nem egyszerű feladat, hiszen ma már nagyon sokféle típus közül lehet választani. Sokszor pont ez jelenti a nehézséget, hiszen nem egyértelmű, hogy a rengeteg funkció és szempont közül mi az, ami valóban fontos és mi az, ami kevésbé. Ráadásul a hajszárító kiválasztása során nem árt a hajtípust is figyelembe venni.

Hajszárító kiválasztása során mindenképp érdemes a haj vastagságát és textúráját is számításba venni, ugyanis a nem megfelelő típus komoly károsodást okozhat a haj szerkezetében. Emellett a haj számára nem optimális hajszárító használata rengeteg bosszúsággal is együtt jár. A hideg levegőt is alkalmazni képes hajszárítók különösen előnyösek, illetve érdemes is használni ezt a funkciót, mivel a hideg levegő kíméletesebben formázza a hajat, mint a forró. Ezenkívül fényt és tartást ad a hajnak. A másik fontos funkció az ionizáció, ugyanis a természetes ionok képesek beburkolni a hajat és ezáltal védelmet nyújtani számukra. A hidratáció fenntartása által a haj igazán szép lehet és a kreppesedés is megakadályozható.

A teljesítmény és a watt fontos szempont. Az ezer-ezerkétszáz wattos típusokat a vékony szálú hajak esetében érdemes használni. Az átlag teljesítmény ezerhatszáz és kétezeregyszáz közötti érték, míg a kétezeregyszáz watt feletti teljesítménnyel rendelkező hajszárítók igazán gyors szárításra képesek. A nagy teljesítményű hajszárítókat leginkább a vastag szálú, egészséges hajon érdemes alkalmazni. A vékony szálút ugyanis kiszárítja és roncsolja a hajszerkezetet. Az is fontos szempont, hogy a hajszárító rendelkezzen hasznos kiegészítőkkel, mint például a diffúzor, melynek segítségével minőségi, professzionális hajszárítás valósítható meg. Érdemes többféle típust is megvizsgálni és alaposan megfontolni a döntést.