Hasmenés elleni trükkök

Talán nincs is kellemetlenebb attól, amikor a legváratlanabb pillanatban az embernek a WC-re kell szaladnia a hasmenés miatt. A bosszantó hasmenés akár a nyári kirándulást is tönkre teheti, azonban létezik néhány hasznos módszer, amelyek segítenek abban, hogy rövid idő alatt megszabaduljon az emésztési zavartól.

[wp_ad_camp_1]

Megkülönböztetünk utazás során jelentkező hasmenést, valamint hosszantartó hasmenést, ez utóbbival érdemes orvoshoz fordulni. A nyaralás során jelentkezhet hasmenés a környezetváltozás, az utazást megelőző stressz, furcsa ételek miatt. Az általunk összegyűjtött módszereket alkalmazva könnyen és egyszerűen megszabadulhat a kellemetlen hasmenéstől. Aki már szenvedett a hasmenés miatt az tudja, hogy ez az emésztési probléma mennyire legyengíti az emberi szervezetet. Hasmenés esetén érdemes a gyógyszertárból glükóz-elekrolit-oldatot vásárolni, mivel az ilyen termékek tartalmazzák azokat a sókat, amelyekre a szervezetnek szüksége van. Lényegesen fontos a sópótlás ezért ha emésztési problémákkal küzd, akkor fogyasszon mézes fekete teát, málnalevél teát, vagy tölgyfahéjból készült teát csipetnyi sóval.

Hasmenés esetén fontos az emésztő rendszer fertőtlenítése, ezért igyon meg pár korty pálinkát, ennek az italnak magas az alkoholtartalma, és ennek köszönhetően tökéletes fertőtlenítő szer. A pálinka kiváló hatását még jobban kifejti, ha elfogyaszt mellé pár kocka csokoládét. Ha hasmenés jelentkezik, akkor azt jelenti, hogy a bélflóra működése felborult, ezért ajánlott valamilyen probiotikumot vásárolni. Természetesen törekedni kell arra, hogy hasmenés során is követni tudja a normális étrendet, azonban pár napig kerülni kell a levesek, fűszeres, zsíros ételek fogyasztását.