Használja a kókuszolajat fogkrém helyett!

A szája régiói mindig hajlamosabbak a baktériumok szaporodására és a fertőzésekre. Ez az üregek és egyéb szájüregi eltérések kiváltó oka. A kókuszolaj, mint tudja, antibakteriális és gombaellenes jellegű. Ez teszi egy hatékony összetevővé a baktériumok és más ínyekkel kapcsolatos baktériumok elleni küzdelemben.

A kókuszolajat gyengéden masszírozhatja az íny régióin, vagy felválthatja a házi kókuszolaj fogkrémmel. A kókuszolaj eleinte furcsa ízt hagy a szájban, de pár öblítés után ez a hatás minimálisra csökken. Ez a legjobb ok, amiért érdemes elkezdeni használni a kókuszolajat fogkrémként és a szájhigiénés rutinban. Teljesen természetes, és nulla vegyi anyagot tartalmaz, amely a lehető legkevesebb kárt okozhatja. A hagyományos fogkrémek többsége – még a természetes ízűek is – egy vagy két olyan összetevőt használnak, mint a fluorid és a triklozán, amelyek hosszú távon nem jók. Ezenkívül a kókuszolaj kortól függetlenül használható, és még a gyermekek is biztonságosan használhatják őket.

Nem szabad gargalizálni vele, de csak öblítse ki a száját azzal, hogy a szája minden területére eljut. Az olajjal való szájmosás hatékony a baktériumok és az ínyhez kapcsolódó problémák ellen, amelyek akadályozzák a szájüreget. Ezenkívül hasznos a baktériumok által okozott rossz lehelet megszüntetésében. Öblítsen egy kis csésze olajjal körülbelül 5 percig, és köpje ki azt. Gyerekeknek nem ajánlott, mivel hajlamosak lehetnek lenyelni. Néha figyelmen kívül hagyunk egy lényeges szempontot, miszerint az íny is a rendszerünk része, és rendszeres ellenőrzésre is szükség van. Többnyire naponta egyszer vagy kétszer fogselymet használunk, és elvárjuk, hogy minden szájproblémát kezeljenek. Ez helytelen, és az ínyt legalább hetente egyszer le kell dörzsölni.