Higiénikus és praktikus WC macskáknak: A cica alom

A macskatartás egyik elengedhetetlen eszköze a macska alom. Ezt nem csupán átgondoltan kell kiválasztani, hanem arra is ügyelni kell, hogy karbantartsuk. A megfelelő cica alom nagyon fontos ahhoz, hogy a cica jól érezze magát otthonunkban.

Cica alom a gazdinak és a macskának is egyaránt hasznos eszköz, ugyanis sokkal kényelmesebbé teszi a mindennapokat. A macskák számára mondhatni a macska alom olyan akár egy illemhely. Ha alkalmazzuk, akkor otthonunk is sokkal higiénikusabb lehet. A macskák szerelmesei tisztában vannak vele, hogy ezek az állatok igazán tiszták, ügyelnek rendezett megjelenésükre. Emellett igencsak határozott állatok, melyek tudják, hogy mit akarnak. Így például könnyen lehetséges, hogy egy bizonyos alom fajtához ragaszkodik a cica. Ma már nagyon sokféle típus közül lehet válogatni, ami könnyen összezavarhat, hiszen nem könnyű kiválasztani az ideális darabot. Némely macskák érzékenyek a különféle szagokra. Ha a te cicádra is jellemző ez, akkor a legjobb, amit tehetsz, hogy szagtalanított alom mellett döntesz.

Több macska tartása esetén nem elegendő egyetlen almot tartani, hiszen minden cicának megvan a maga területe és ezáltal a saját alma, amihez ragaszkodik. Emiatt célszerű több almot is beszerezni, így megkímélheted magadat és cicáidat is a rivalizálástól és területháborútól. Ha kiscicának készülsz almot vásárolni, akkor arra mielőbb kerüljön sor, mivel minél előbb sort kell erre keríteni. A döntés nem egyszerű, azonban a macska igényeit figyelembe véve biztosan találsz olyan típust, mely megfelel a számotokra. Ugyanakkor nem csak az alom megléte, hanem annak rendszeres tisztítása is elengedhetetlen, annak érdekében, hogy a cica szívesen használja. Cica almot akár online is rendelhetsz a magtarhaz.hu webáruház kínálatából!