Hogyan legyen dús hajunk?

Ha ön is folyton küzdelemben áll a ritkuló hajjal, akkor ne üljön tovább tétlenül, hiszen van néhány dolog amit megtehet annak érdekében, hogy dús haja legyen. Ha ön például elől veszít hajat, akkor kérje meg fodrászát, hogy frufruját körülbelül két hüvelykkel vágja vissza, valamint a haj előre fésülése is sokat segíthet annak érdekében, hogy ne látszódjon a kellemetlenül ritka haj.

[wp_ad_camp_1]

Ha az ön haja az elválasztás mentén hullik, akkor sincs minden veszve, hiszen ilyenkor csak annyi a teendő, hogy megfog egy tincs hajat a jobb oldalon, majd a tincset áthúzza bal oldalra, a bal oldalról pedig ugyanígy húzzon át egy tincset a jobb oldalra és így tovább. Ezáltal nem lesz annyira feltűnő, ha az elválasztás mentén hullik a haja, hiszen nem lesz egyenletes az elválasztás. A hajpúder használata is kifizetődő lehet, hiszen a hajpúderezés kitart majd egészen a következő mosásig. Csak szórjon a porból fejbőrére, mintha sót, vagy borsot szórna, és ez majd dússá, erőteljesebbé teszi majd a hajat, és elfedi a ritka részeket is.

Azt viszont érdemes megjegyezni, hogy az, hogy lát néhány hajszálat a lefolyóban, még nem jelenti azt, hogy hullik a haja. A nők egyre kevesebbszer mosnak hajat a száraz samponnak köszönhetően, és emiatt egy mosásnál több haj jön ki, mint azoknál a nőknél, akik vízzel és samponnal mossák hajukat. Egy átlagos személy nagyjából 30-50 hajszálat veszít el naponta, viszont ha valaki hetente csak egyszer mos hajat, akkor ez a szám akár 200-ra is nőhet. Az 1000-nél több hajszál vesztése már abnormális és egészségtelen, ilyenkor orvoshoz kell fordulni. Ha mindenképpen dús hajat szeretne, és semmi sem használ, akkor el kell gondolkodni egy parókán, hiszen manapság már igen élethű darabokat lehet kapni valódi hajból, így senkinek fel sem fog tűnni, hogy ön igazából parókát visel.