Hogyan neveljük a Liatris Spicata-t?

Drámai színt szeretne adni kertjének idén? Ne keressen tovább, mert a Liatris spicata „Kobold”  egy gyönyörű évelő növény, amelyet nagy, tollas megjelenésű, élénk lila virágtollak jellemeznek. Az észak-amerikai prérin őshonos Liatris spicata és valamennyi fajtája népszerű kerti virágként, vágott virágként és szárított elrendezésben is megállja a helyét.

A Liatris spicata-nak több fajtája létezik. A „Kobold” egy kompakt fajta, ami miatt az egyik legnépszerűbb választás. Minden virágszár akár 36 hüvelyk magasra is megnő, függőleges érdeklődést kölcsönözve minden virágágyásnak. Kis méretének köszönhetően a Kobold keveset igényel, mivel kompakt szárai megfelelően bírják nagy virágai súlyát. A Liatris spicata ‘Kobold’ egy könnyen termeszthető, kevés karbantartást igénylő növény, amely könnyen vonzza a beporzókat. Tanulja meg, hogyan termesztheti a Liatris spicata „Kobold”-ot a kertjében ebben az évben. A Liatris spicata „Kobold” az Asteraceae családjába tartozó lágyszárú évelő növény (amelybe a százszorszép és a napraforgó is beletartozik). Rugalmas növény – könnyen tűri a hőt, a hideget, a szárazságot és a rossz talajokat. A Liatris spicata szintén szarvasellenálló, és nem hajlamos semmilyen súlyos kártevőre vagy betegségre. Összességében a Liatris spicata „Kobold” a Liatris spicata jellemzőivel és növekedési igényeivel rendelkezik.

A Liatris spicata ‘Kobold’ nyár végén virágzik, július végétől augusztusig vagy szeptemberig. A „Koboldot” virágzás előtt rövid, finom, füves lombozat jellemzi. Virágzása után virágai rendkívül vonzóak a beporzók számára, így nagyszerű virág a pillangókertekben. Kompaktabb fajtaként a Liatris spicata ‘Kobold’ különösen kedvelt választás évelő szegélyekhez és kis virágágyásokhoz. A Liatris spicata ’Kobold’ a legjobban teljes napfényben érzi magát, különösen az első tenyészidőszakban. Válasszon olyan helyet, ahol minden nap legalább hat óra közvetlen napfény éri.