Hogyan távolítsuk el és cseréljük le a fürdőszobai tükröt?

A fürdőszobai tükör cseréje az egyik legegyszerűbb módja annak, hogy bármilyen fürdőszoba megjelenését és hangulatát átalakítsa. Sajnos, ha a meglévő tükröt közvetlenül a falhoz rögzíti, az eltávolítása egy kicsit többet jelenthet, mint azt elsőre gondolná. A keret nélküli fürdőszobai tükrök (vagy építőtükrök) rögzíthetők a falra ragasztóval a hátoldalon, vagy a tükör kerülete mentén a falra csavarozott klipekkel. Következésképpen az eltávolításuk speciális eljárást igényel, amelyet óvatosan kell elvégezni.

A jó hír? Ez még mindig viszonylag gyors és egyszerű feladat, amely minimális eszközökkel vagy szakértelemmel elvégezhető. Függetlenül attól, hogy tükre ragasztóval vagy kapcsokkal van rögzítve, olvasson tovább, hogy megtudja, hogyan távolítsa el biztonságosan és hatékonyan a fürdőszobai tükröt. A tükrök nehezek és törékenyek, ezért a legjobb, ha olyan segítővel dolgozunk, aki meg tudja tartani és meg tudja támasztani a tükröt az eltávolítás közben. Ezenkívül terítsen felületvédőt – például kartonpapírt vagy rongyot – a közeli mosogató és mosdókagyló fölé, hogy megóvja őket a sérülésektől. A környező felületek védelme mellett fontos, hogy megvédje magát a vágásoktól, ha az üveg az eltávolítás során összetörik. A tükrözött felületre több szalagcsíkot is fel kell vinni, keresztben vagy X-szel a tükör nagy részére. Ezzel elkerülheti a szilánkokat, és segít a helyén tartani a nagyobb üvegszilánkokat, ha a tükör eltörik.

Hőpisztollyal vagy hajszárítóval kezdje felmelegíteni a tükör sarkait úgy, hogy a hőforrást 6-12 hüvelyk távolságra tartja az üvegtől. Fokozatosan haladjon az egyes sarkoktól a tükör közepéig. Folytassa ezt a folyamatot legalább 15 percig, hogy fellazítsa a tükröt a falhoz tartó ragasztót. Miközben partnere szilárdan fogja a tükröt, egy feszítőrudat vagy nagy gittkést használjon, hogy a tükör sarkait a falról kiemelje.