Hollandia legbájosabb kisvárosai

Amszterdam fővárosát kötelező megnézni minden Hollandiába látogató turistának. Mesés művészeti múzeumokkal, az Anne Frank-házzal és számos kanálissal rendelkezik. De Hollandia nemcsak Amszterdamból áll. Ahhoz, hogy valóban megérezhesse az országot, el kell jutnia Holland kisvárosaiba.

[wp_ad_camp_1]

Bájosak, tele vannak történelemmel, macskaköves utcákkal, festői építészettel, vizekkel és szélmalmokkal.  Zierikzee egy ősi város, Zeeland egy korábbi szigetén található. A történelemmel teli Zierikzee-nek több mint 500 történelmi emléke van. A látogatók kedvenc helyszíne a Sint-Lievensmonstertoren, egy 12. századi templom, amelyet egy skót vértanúról neveztek el. 1832-ben tűz pusztította el, majd lebontották, de a Dikke-torony megmaradt; másszon fel a tetejére, hogy panorámás kilátásban lesz része és az egész várost láthatja. Mivel Zierikzee egy tengerparti halászváros, feltétlenül tekintse meg a Tengerészeti Múzeumot, valamint a középkori északi és déli kikötő kapuit. Doesburg egykor Hollandia legfontosabb erődített városa volt, az IJssel folyón található stratégiai védelmi helye miatt.

Töltsön időt a régi házak nézegetésével, mivel sokuknak vannak olyan pajzsai, amelyek történetet mesélnek a falakba épített lakókról. Szép látnivalók a környéken: mustármúzeum, ecetgyár, gyógynövénykert, a Lalique üvegmúzeum és a De Waag, a városháza, amely állítólag Hollandia legrégebbi nyilvános helye. Egy másik fontos hely a régi református templom, amely inkább raktárnak tűnik. Appingedam egykor fontos kereskedelmi központ és tengeri kikötő volt, mert hozzáférése volt a tengerhez. Ma egy történelmi középkori város, amely konyhájáról ismert. A szombat délután jó alkalom arra, hogy komppal menjen körbe a városon. A kerékpározás és a gyaloglás jó módja annak, hogy felfedezze a kompakt városközpontot, a városházával együtt, amely 1630-ra nyúlik vissza, és a még régebbi Nicolai-templomot.