Így tegyél különlegessé egy születésnapot!

Amikor egy hozzánk közel álló személy ünnepli a születésnapját, az szinte mindig nagy fejtörést okoz. Mivel is kedveskedhetnénk neki, mi az, aminek tényleg nagyon örülne? No és persze ami a legfontosabb, vajon milyen ajándék az, ami tényleg emlékezetes, amire még évek múltán is örömmel gondol majd vissza?

Hogy a párunkról, vagy épp a gyermekünkről van-e szó, az tulajdonképpen mindegy. Amikor valaki olyanról van szó, aki igazán fontos a számunkra, akkor a jeles alkalmakkor még inkább ki szeretnénk mutatni, hogy mennyire sokat jelent számunkra a másik, és erre a tökéletes ajándék a legjobb megoldás. Ám ezt megtalálni sajnos egyáltalán nem olyan egyszerű. Persze vannak olyan esetek, amikor tökéletesen tisztában vagyunk azzal, hogy a feleségünk melyik divatmárka táskájára vágyik, vagy a gyerkőc melyik LEGO készletet nézegeti már hónapok óta sóvárogva, ám ezek ritka alkalmak, amelyeket érdemes nagyon megbecsülni, mert sajnos a legtöbbször tanácstalanul vakarjuk majd a fejünket, hogy mivel is lepjük meg a másikat.

Ilyenkor jusson eszünkbe, hogy mik azok a dolgok, amelyekre örömmel gondolunk vissza még akár évek távlatából is. Az emberek nagy része számára ezek ugyanis nem tárgyak, nem egy telefon, vagy egy márkás ruha, hisz a birtoklás miatt érzett öröm csak ideig-óráig marad velünk, és villámgyorsan megszokjuk, hogy az a valami már a miénk, onnantól pedig természetessé válik. Ami a legtöbbször valóban maradandó örömet és emlékeket okoz, azok az élmények. Egy nyaralás, egy kirándulás egy különleges helyre, vagy egy meghitt vacsora egy gyönyörű étteremben. Ezért aztán érdemes ebbe az irányba elindulni és leszervezni valami meglepő, nem várt – sőt, akár meghökkentő – programot. Lehet ez egy bázisugrás, egy azonnali hétvége Olaszországban, vagy egy Disneyland a gyerekekkel, teljesen mindegy, ahogy az anyagi helyzetünk engedi, no és persze amilyen beállítottságú az ajándékozott. A lényeg, hogy az élmény maradandó és örök, míg a tárgyi ajándékok még akkor is elfelejtődnek idővel, ha most épp hatalmas az iránta érzett vágyakozás.