Ilex cassine növényprofil

Alacsony karbantartású örökzöldet keres, amely színt ad kertjének a hűvösebb hónapokban? Az Ilex cassine tavasszal fehér virágokat mutat, és hím-nő párba ültetve vörös bogyókat hoz létre, amelyeket a madarak és a mókusok imádnak enni. Az Ilex cassine nemzetségnek ez a fája vonzza a vörösbegyet és más madarakat is.

[wp_ad_camp_1]

Az Ilex cassine nemcsak a vadon élő állatok számára hasznos, hanem nagyon alkalmazkodó is. Virágozni fog a járdák mentén, a parkolók körül, sőt az autópálya szélén is. Lakossági környezetben a teraszok körüli árnyékoláshoz vagy az ingatlanvonal mentén sövény kialakításához ajánlott. Tereprendezéshez ideális, mert a fa szorosan nyírható, vagy természetes módon nőhet egyetlen, szürke kéreg törzzsé. A levelek hegyén csak néhány fogazás található, és hiányzik belőlük az amerikai növény tüskéje vagy foga. Két-három hüvelyk hosszúak, ovális alakúak, fényesek sötétzöldek és simák lehetnek. A dugványok gyönyörű középpontot alkotnak az ünnepi szezonban. Ez az örökzöld fa szívós az USDA 7-11-es zónáiban. Hűvös időben ültesse az Ilex cassinét a kertjébe. Növekedhet akár 40 láb magasra is, bár általában az érett fák elérik a 20 és 30 láb közötti magasságot. Adjon sok helyet a gyökereknek a növekedéshez, mivel azok 12-15 lábig terjeszkednek.

Töltse ki a lyukat amit a földbe vájt a növénynek, és szorosan csomagolja be a talajt úgy, hogy az alap kissé a talajszint felett maradjon. A bogyós gyümölcsök ősszel és télen élénk színt kölcsönöznek az egyébként elhalványuló tájnak. Nappal tavasszal és nyáron pihenjen a növény szelíd lombja által létrehozott árnyékban. Az Ilex cassine részleges árnyékban fog nőni, ahol egy nap alatt két-hat órán keresztül közvetlen napfény éri.  De valóban teljes napsütésben virágzik, ahol a korona teltebbé válhat. Észak-Amerika délkeleti részén őshonos és Floridában népszerű, az USDA 8. és 9. zónájában a legszebb. A 10A zónában is elviseli a páratartalmat.