Ínygyulladás kezelése házilag

A leggyakrabban előforduló fogászati megbetegedés az ínygyulladás, azonban csak kevesen tudják, hogy ezt a gyulladást könnyen és egyszerűen lehet házilag kezelni. Természetesen fontos, hogy a tanácsokat lépésről lépésre betartsa, hiszen a házi kezelés kizárólag ebben az esetben lesz hatásos.

[wp_ad_camp_1]

Az emberek többsége ostobaságnak tartja, hogy sokan ínygyulladás esetén azt javasolják, hogy olajos öblögetést kell végezni. Fontos megjegyezni, hogy a különböző olaj fajták képesek felvenni a harcot a méreganyagokkal, ezért csökkenteni tudják a gyulladást. Ha ínygyulladás miatt szenved, akkor Oliva olajjal öblögessen körülbelül 5-10 percig, és garantált, hogy rövid idő alatt enyhülni fognak a tünetek. Hatásos lehet, ha kókuszolajjal, vagy neemolajjal dörzsölgeti a begyulladt ínyt, mivel ezek a termékek antibakteriális hatással rendelkeznek. A kiváló minőségű natúr joghurtokról tudni kell, hogy fontos szerepet játszanak az íny egészségének a megőrzésében, ezért gyulladás esetén bátran válassza ezt a terméket.

Ha az ínygyulladás tünetei gyötrik, akkor az öblögetéshez felhasznált olajhoz adjon hozzá pár csepp szegfűszegből készült illóolajat. Erről a különleges, ám hasznos illóolajról érdemes megjegyezni, hogy antimikrobiális, antivirális, valamint gombaellenes hatással rendelkezik. Természetesen a kamillatea ínygyulladás esetén is képes csodákat tenni, csupán arra kell oda figyelni, hogy a kamilla virágából készült teát használja fel. Annak köszönhetően, hogy a növény antibakteriális hatóanyagokat tartalmaz képes megküzdeni a gyulladást okozó káros anyagokkal. Fogíny vérzése esetén is alkalmazható a kamillatea, mivel a vérerek összehúzásában szerepet játszó csersavat tartalmaz a növény.