Jojobaolaj hajra: előnyei és felhasználása

Valószínűleg találkozott már jojobaolajjal legalább az egyik hajtermékében. Míg a kedvenc környezetbarát hajápolója összetevői között gyakran megtalálható, a komolyabb márkájú termékekben is gyakran megtalálható.

A jojobaolaj a Simmondsia chinensis növény magjából kivont folyadék. A természetes olaj népszerű összetevő számos tulajdonsága miatt – hidratáló, tele van vitaminokkal és ásványi anyagokkal – amelyek egyetemesen jótékony hatással vannak a haj egészségére. A jojoba „olaj” egy kicsit téves elnevezés, mivel valójában viasz-észter, nem olaj. Ghanima Abdullah, kozmetikus és hajszakértő szerint ez a különbség az, ami néhány hasznos tulajdonságát megadja neki. További előnye, hogy a jojobaolaj könnyen kimosódik, így ha nem működik jól a hajtípusával, semmi esetre sem marad állandó a katasztrófa. Belülről kifelé hidratálhatja a hajat. Könnyű, vízhatlan, és a hajszál felületén ül. Emiatt tökéletes a nedvesség elzárására, amikor a haj és a fejbőr mosás után még nedves. Más olajok, mint például a kókuszdió, a kender vagy az argán, behatolnak a hajszálakba, és belülről kondicionálják azt. Viaszészterként a jojoba a külső felületen ül, hogy megvédje a hajat a kiszáradástól és a töredezéstől.

Megjegyzik azonban, hogy emiatt, ha mélyebb kondicionálásra vágyik, a legjobb, ha olyan terméket választ, amelyek jojobát és több kondicionáló olajat tartalmaznak. Elősegítheti a vastagságot: A jojobaolaj számos vitaminban és ásványi anyagban gazdag, amelyek nemcsak a haj, hanem a bőr és a körmök egészségét is elősegítik – mondja Sally-Kate Duboux fodrász. Ez a sokoldalú olaj B-vitamint és C- és E-vitamint, valamint rezet és cinket tartalmaz, így természetes megoldás a tincseink erősítéséhez, elősegíti a vastagságot és a növekedést, valamint segít megelőzni a hajhullást.