Kansas állam legszebb helyei

Földrajzi szempontból Kansas az Egyesült Államok közepe, de ez igazából csak az egyik oka annak, hogy miért nevezik Kansas államot Az Egyesült Államok szívének. Kansas az Egyesült Államoknak az a része, amely ötvözi a gyönyörű tájakat a történelemmel.

[wp_ad_camp_1]

Az Óz a nagy varázslónak köszönhetően úgy gondolunk Kansas államra, mint egy helyre ahonnan menekülni kell, viszont a valóságban rengeteg olyan hely van Kansas-ben amit érdemes fellátogatni. Bár nem Wichita Kansas állam fővárosa, azért mégis ez a legnagyobb város. Wichita több légitársaságnak is otthont ad, tehát legfőképpen a repülésről híres. A város egyik legcsaládiasabb és legbarátságosabb helye a Sedgwick Megyei Állatkert, ahol több mint 2.500 állat megtekintésére van lehetőség. Ha pezsgő éjszakai életre, művészetekre és kultúrára vágyik, akkor az ön számár a legjobb hely Lawrence lehet. Itt található a Kansas-i Egyetem is, ahol a diákok egy bohém, életvidám környezetben tanulhatnak. Lawrence legfontosabb utcája a Massachusetts utca, ahol több művészeti galéria, étterem és vintage üzlet van. A Kansas-i Egyetem kampusza több gyönyörű épületből áll, és gyakran szokták hasonlítani a Roxfort Boszorkány és Varázslóképző Szakiskolához a Harry Potter filmekből.

Kansas közepén egy aprócska város található aminek Abilene a neve, ez pedig otthont ad egy történelmi jelentőségű helyszínnek, mégpedig az Eisenhower Elnöki Könyvtárnak ami Eisenhower gyerekkori otthona volt. Az elnöki könyvtár egy tökéletes hely a kutatások elvégzésére hiszen több millió könyvet lehet itt találni képek és egyéb műtárgyak mellett. A könyvtárban kiállításokat is tartanak amelyek valamilyen módon kapcsolatban állnak Eisenhower életével. Végül pedig ha Kansas államba látogatunk, akkor Lindsborgot sem érdemes kihagyni a helyszínek közül. Ezt az aprócska várost svéd bevándorlók alapították a 19. század végén. A városban rengeteg olyan boltot és műemléket lehet találni, ami a svéd kultúrával kapcsolatos.