Könnyű tetőfelújítás, egyszerű formálhatóság

A nagyszerű Renolit Alkordesign és Alkormetal rendszer remek megoldást biztosít a magastetős házak esetén, amikor vékony a teherhordó födém, alacsony teherbírású a tetőszerkezet. Ilyen esetekben ugyanis adott a kérdés: mivel is fedhető úgy a tető, hogy az esztétikus, vízzáró és még akár egyedi formát is könnyen tudjon követni?

[wp_ad_camp_1]

A Renolit Alkordesign rengeteg előnnyel rendelkezik, hiszen egyesíti magában a cinkből, rézből vagy alumíniumból készült fémtetők esztétikumát, továbbá a hajlékony műanyag vízszigetelések előnyeit. Fontos viszont megemlíteni, hogy a fémtetőknél jóval kedvezőbb áron lehet hozzájutni és sokkal nagyobb hajlékonysággal is bír. A rendszer megfelel bármilyen geometriájú, egyszerű vagy összetett tetőkhöz, valamint új épületek és felújítási munkák esetében is egyaránt.

A rendszer két fontos elemből áll. Alapját a különféle színekben kapható Renolit Alkorplan F nevű, PVC-P alapanyagú és vízszigetelő lemez képezi, valamint már kapható csillogó, teljesen fémes hatású, vörösréz és ezüst színű változatban is, mindenki kitudja választani a számára, az elképzelései számára megfelelő árnyalatot.

További előnyei közé tartozik az egyszerű kivitelezhetőség. A lemez átfedései alá egyszerű mechanikai rögzítéssel helyezik el a rögzítőelemeket, amíg az átfedéseket forró levegős hegesztéssel oldják meg. Az említett megoldás által egy teljesen vízzáró, bármely geometriát követni tudó tetőfedéshez juthatnak a felhasználók. A kivitelezés a műanyag szigetelés készítésében is járatos szakembereknek számára nem okozhat problémát, könnyedén megtudják valósítani.

A szigetelőlemezes fedés nyeregtetőn történő alkalmazásakor az energiahatékonyságra is érdemes gondolni, hiszen Alkorsolar tartók alkalmazásával akár közvetlenül a szigetelésre is rögzíthetők napelemek, ami által nem csak esztétikus lesz, de még energiát is képes termelni, azaz még több előnyt biztosít.