Közép-Amerika legszebb országai

Közép-Amerika egy varázslatos térség, gazdag kulturális örökséggel és lenyűgöző tájakkal. Azok, akik ezen a vidéken utaznak, találkoznak az ősi civilizációk maradványaival, élvezhetik a trópusi strandokat, és megcsodálhatják a hegyek és vulkánok szépségét.

Costa Rica nem csak a trópusi esőerdők és az elképesztő flora és fauna miatt híres, hanem a környezetbarát szemléletmódjáról is. A páratlanul gazdag biodiverzitású országban vulkánok, gyönyörű strandok, és lenyűgöző nemzeti parkok találhatók. A Monteverde Cloud Forest Reserve és a Manuel Antonio Nemzeti Park csak néhány olyan hely, ahol az ember és a természet harmóniája megmutatkozik. Panama lenyűgöző városi élményeket és természeti szépségeket kínál. A Panama-csatorna lenyűgöző műszaki csoda, a Panama-város modern felhőkarcolói és történelmi negyede, Casco Viejo, ötvözi a régi és az új varázsát. A szigeteken található San Blas-öböl homokos partjai pedig egyszerűen paradicsomiak. Guatemala gazdag történelmi és kulturális örökséggel rendelkezik, amely az ősi Maya civilizációig nyúlik vissza. Tikal, a történelmi romváros, az ország egyik legismertebb helye, de Antigua koloniális városa is lenyűgöző, színes épületeivel és barátságos atmoszférájával.

Honduras a karibi part és a tengerparti szépségei miatt vonzza a látogatókat. A szigetvilág Roatán szigete a búvárkodók és vízi sportok kedvelőinek paradicsoma, míg a Copán romjai azokat ejtik ámulatba, akik az ősi Maya kultúrát szeretnék felfedezni. Nicaragua a lenyűgöző természeti tájairól és történelmi helyeiről híres. Ometepe-sziget, a két vulkán által képzett sziget a Nikaraguai-tóban, csodálatos látképeket kínál. Granada városa a gyönyörű koloniális épületeivel és a történelmi katedrálissal szintén lenyűgöző. Belize a Karib-tenger partvidékén fekszik, és híres a kék lyuk nevű mélytengeri szakadékról, valamint a tenger alatti élővilágáról. A korallokkal borított zátonyok és a belizei esőerdők kiemelkedő természeti kincsei teszik az országot egyedivé. El Salvador talán a legkisebb közép-amerikai ország, de rendkívül gazdag történelmi és természeti látnivalókban. A Tazumal, az ókori Maya romváros, és a Tamanique-vízesés csak néhány olyan hely, ahol a látogatók az ország szépségeit élvezhetik.