Legjobb látnivalók Delaware-ben

Bár lehet, hogy ez az ország második legkisebb állama, Delaware szép tengerpartjaival, óriási állami parkjaival és bájos gyarmati városokkal pótolja ezt. Az Egyesült Államok közép-atlanti régiójában található, és sokrétűen kínál vidéki régiókat és távoli vadon élő menedékhelyeket városi és iparosított területek mellett.

[wp_ad_camp_1]

Az állam északkeleti részén fekszik a kulturált és előkelő város, Wilmington, Delaware legnagyobb és legélénkebb városa. A Christina és a Brandywine folyók találkozásánál található virágzó művészeti élettel, érdekes és lenyűgöző történelmi turisztikai látványosságokkal. Viszonylag kis mérete ellenére az állam vállalkozásbarát törvényei miatt a „világ vállalati fővárosának” becézik, főleg nagyvállalatai miatt, amelyek székhelyüket ott alapítják. Részben ennek a virágzó ágazatnak köszönhetően számos üzlet és étterem alakult ki a belváros környékén. A kanyargós folyópart remek hely étkezésre és sétára.

Kellemes látogatási hely a tengerparti kisváros, Lewes, a Delaware-öböl festői részén fekszik. Az állam első helyszíne, amelyet európaiak telepítettek, így vonzó angol és holland építészetet mutat be. Ragyogó tengerpartok és a Cape Henlopen Állami Park csodálatos tája is a közelben található. A hollandok 1631-ben bálnavadász- és kereskedelmi állomásként alapították, és azóta népszerű üdülőhely lett, kiváló éttermekkel és szállodákkal. Megismerheti örökségét a Zwaanendael Múzeum helyszínein. A látogatók túrákat tehetnek a szép történelmi otthonok, rakpartok és vízi utak körül. A Delaware-öböl mellett fekvő Bombay Hook Nemzeti Vadrezervátum rövid autóútra fekszik Dover fővárosától. A régió legnagyobb megmaradt iszapos területein, vizes élőhelyein és árapályos sós mocsarain található menedékház felfedezésre váró csemege. Tökéletesen megőrzött ökoszisztémája miatt madarak milliói haladnak át rajta évente pihenés céljából.