Legszebb üdülőhelyek Mexikóban

A turisztikai ipar nagy része Mexikóban a Karib-tenger és a Csendes-óceán tengerparti üdülőhelyeire koncentrál. Néhány mexikói tengerparti úticél egykor olyan város volt, amely fokozatosan népszerűvé vált turisztikai célpontként, míg mások kezdettől fogva üdülővárosnak lettek kikiáltva.

[wp_ad_camp_1]

A Playa Maroma-t a világ egyik legjobb tengerpartjának tekintik. Az Öböl partján, a Riviéra Majatól alig 50 km-re (30 mérföld) található Playa Maroma egy csendes rejtekhely, amely messze van Cancun tömegétől, lehetővé téve a látogatók számára, hogy megtapasztalják mind a fehér homokos tengerpartokat, gyönyörű kék ​​vízzel, mind a buja esőerdők. A part különösen népszerű a búvárkodók körében is, akik a víz alatti útjukat közvetlenül a partról indíthatják. A tengerparthoz csak a különféle üdülőhelyek vagy a helyi tengerparti klub vendégei férhetnek hozzá. Ahogy a madarak délre repülnek, hogy elmeneküljenek az északi téli hidegtől, Mazatlan népszerű úticél a téli időjárás kedvelői számára.

A „Csendes-óceáni gyöngye”, vagyis Mazatlan 11 mérföldnyi aranyszínű homokos tengerpartot, Latin-Amerika legnagyobb sétányát, kék lagúnákat és vízi sportokat kínál, amelyek az év bármely szakában vonzzák a turistákat, de különösen télen. A Sinaloa tartományban található Mazatlan az utazók számára  lehetőséget ad egy tradicionálisabb mexikói életmód megtapasztalására, mivel a város történelmi része továbbra is ugyanolyan, mint régen volt. A turisták körében népszerű úticél Acapulco, amely egy félkör alakú öbölben található, a Csendes-óceán partján. A gyönyörű és hatalmas tengerpartok Acapulco elsődleges tömeghúzói. A legtöbb népszerű part, mint például Hornos, Icacos, Papagayo és Tamarindos, a Las Costera néven ismert, lélegzetelállító öböl mentén találhatóak.