Magassarkú cipő viselése kényelmesen

Hiába halljuk egyre gyakrabban, hogy a magassarkú cipő viselése nem egészséges a lábnak, a legtöbb nőt ez sem tántoríthatja el ettől a rendkívül nőies lábbelitől. A hosszúvá varázsolt lábak, a kecses járás és a nőiesebb megjelenés fontos érvek a magassarkú mellett. meg kell azonban tanulni viselni ezeket a nőies cipőket, ha el akarjuk kerülni a fájó hólyagokat és a görcsöket.

[wp_ad_camp_1]

Senki nem született magassarkúval a lábán, legfontosabb alapszabály a gyakorlás. Annak is sokat kell gyakorolnia, aki először húz magassarkút a lábára és annak is új cipő vásárlásakor, aki már profin viseli ezeket a topánokat. Rövid távokkal kezdjünk, amit folyamatosan növelünk és ne túl magas sarokkal, legfeljebb 5 cm-es legyen a magassága a cipősaroknak. Ügyeljünk az egyenes testtartásra, elsőként a cipősarok érintse a talajt, utána a cipő talpa. Már vásárlásnál figyeljünk oda, hogy a cipő tökéletesen illeszkedjen a lábunkra. A magassarkú cipő gyakran lesz a lábunkon, nem engedhetjük meg magunknak, hogy rossz minőségű, silány kidolgozású lábbelivel tegyük tönkre a lábunkat, válasszuk a minőséget, és a kényelmet, meg fogja érni a befektetés, ezek a cipők tartósabbak, hosszú ideig biztosítják a gondtalan viseletet.

Ha bizonytalannak érezzük magunkat a magassarkúban, próbáljunk fel pántos cipőt, ami az oldalirányú stabilitás biztosítása mellett azt is megakadályozza, hogy kilépjünk a cipőből menet közben. Mivel a tűsarkú cipő viselése teljesen más terhelést jelent a lábnak, mint egy lapos cipő, géltechnológiás talpbetét viselésével csillapíthatjuk a láb első felére eső terhelést. Biztonság kedvéért, ha egész nap magassarkút viselünk. ha lehetőségünk van rá, legyen nálunk váltócipő, hogy olykor-olykor szünetet tarthassanak lábaink. A telitalpú fazonok stabilabbak, mint a különálló sarokkal készült cipők, az ilyen modell kényelmesebb lehet hosszú távú viselésnél.