Megoldás a térdfájdalom ellen

Nem feltétlenül van szükség egy komoly betegségre, olykor mindössze egy óvatlan mozdulat is elég, hogy megtörténjen a baj. A makacs kínzó fájdalom megkeseríti az egész napot, a szabadidős tevékenységeket és az olyan egyszerű tennivalókat, mint például a bevásárlás.

Térdfájdalom ellen többféle krém, illetve kapszula kapható, azonban ezek különféle, olykor káros anyagokat tartalmaznak. Például tartósítószert, szintetikus illatanyagot vagy színezéket. A kapszulákkal az az egyik legnagyobb probléma, hogy egy idő után, főleg nagy mennyiségben fogyasztva komoly gyomorbántalmakat okozhatnak. A térdfájdalom sajnos meglehetősen általános probléma, ugyanis a legtöbb ember élete során szembesül vele. A fájó, vizesedő, dagadó térd hátterében számos ok állhat. Az egyik leggyakoribb ok az ízületi gyulladás. Ugyanakkor akár köszvény, rheumatoid arthritis vagy nyáktömlő gyulladás is okozhatja a panaszokat. A pontos ok kiderítése érdekében célszerű ellátogatni egy ortopédiai vizsgálatra. Nem csak betegségek, hanem akár életmódbeli okok is állhatnak a térdfájdalom hátterében.

Ilyen például a túlsúly, az izomgyengeség, túlzott fizikai igénybevétel, öregedési folyamatok, dohányzás, folyadékhiány vagy akár egy korábbi sérülés. Az adott problémától függően gyógykezelésre van szükség. A pihenés és a térd felpolcolása sokat segíthet, ugyanakkor nem szabad hosszú távon pihenéssel tölteni a mindennapokat, hanem a kíméletes mozgás alapvetően hasznos. Ehhez viszont el kell mulasztani a fájdalmat, melyben sokat segíthet a Dolixir, mely egy kizárólag természetes összetevőket tartalmazó készítmény. Többek közt kurkumát, kollagént, levendulát, vadgesztenyét, MSM-t, rozmaringot, kamillát, eukaliptuszt és hegyi árnikát tartalmaz.