Mi az Ethereum hálózat?

Az Ethereum a legegyszerűbb blokklánc technológián alapuló nyílt szoftverplatform, amely lehetővé teszi a fejlesztők számára, hogy decentralizált alkalmazásokat építsenek és telepítsenek. A Bitcoinhoz hasonlóan az Ethereum egy elosztott nyilvános blokklánc-hálózat.

[wp_ad_camp_1]

Bár vannak a kettő között jelentős technikai különbségek, a legfontosabb megkülönböztetés, hogy a Bitcoin és az Ethereum lényegesen különböznek a céljuk és a képességük szempontjából. A Bitcoin a blokklánc technológia egy speciális alkalmazását kínálja, amely során a peer to peer elektronikus készpénzrendszer lehetővé teszi az online Bitcoin fizetéseket. Míg a Bitcoin-t a digitális valuta (bitcoin) tulajdonjogának nyomon követésére használják, az Ethereum a decentralizált alkalmazások programozási kódjának futtatására összpontosít. Az Ethereumban a bányászok a bitcoin-bányászat helyett az ether megszerzésén dolgoznak, egyfajta kriptoüzem tokenként. A kereskedelem alatt álló kriptovaluta mellett az Ether alkalmazást az alkalmazásfejlesztők is használják az Ethereum hálózat tranzakciós díjainak és szolgáltatásainak befizetésére.

Van egy második típusú token, amelyet bányászok díjainak fizetésére használnak azért, hogy a tranzakciókat belefoglalják a blokkba. Ezt hívják gas-nek, és minden okos szerződés végrehajtása megköveteli, hogy egy bizonyos mennyiségű gas-t küldjenek vele, hogy rávegyék a bányászokat, hogy tegyék be a blokkláncukba. Bár minden blokklánc képes a kód feldolgozására, a legtöbb ezek közül súlyosan korlátozott. Az Ethereum más. Ahelyett, hogy korlátozott műveleteket adna meg, az Ethereum lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy bármilyen műveletet létrehozhassanak. Ez azt jelenti, hogy a fejlesztők több ezer különböző alkalmazást építhetnek fel, amelyek messze meghaladják a korábban látott eredményeket.