Mi az utasbiztosítás?

Az utazási biztosítás minimalizálhatja az utazások jelentős pénzügyi kockázatait: balesetek, betegség, elmulasztott repülések, lemondott túrák, elveszett poggyász, lopás, terrorizmus, utazási társaságok csődjei, sürgősségi evakuálás és sok más.

[wp_ad_camp_1]

Az egyes turisták esetleges veszteségei attól függnek, hogy az Ön utazása ki van-e már előre fizetve, a megvásárolt repülőjegy visszatéríthető-e, függ az egészségi állapotától, poggyászának értékétől, az utazási iroda pénzügyi helyzetétől és a légitársaságtól, valamint attól is, hogy milyen fedezettel rendelkezik már. Az utasbiztosítási menü öt főételből áll: utazás törlése és megszakítása, orvosi probléma, evakuálás, poggyász, valamint repülési biztosítás. Kiegészítő biztosítások adhatók hozzá ezekhez, például személyazonosság-lopás vagy politikai evakuálás fedezésére. A különféle típusokat általában valamilyen kombinációban értékesítik – ahelyett, hogy csak poggyászbiztosítást, vagy egészségbiztosítást vásárolna, általában olyan csomagot vásárolhat, amely a legtöbbet vagy mindet tartalmazza.

Az „átfogó biztosítás” a fentiek mindegyikére vonatkozik. Az utazás késése miatt is téríthetnek vissza egy összeget, ha elmarad a repülés, vagy ha az utazási társaság megváltoztatja az útvonalát és felmerült költségek vannak, jobb esetben ezeket is állja a biztosító. Az utazási irodák azt javasolják, hogy szerezzen utazási biztosítást azért, hogy később ne érje veszteség. Míg az utazási irodák információkat és tanácsokat adhatnak Önnek, ők nem biztosítási ügynökök – minden konkrét kérdést mindig a biztosítónak kell feltenni. A rendelkezésre álló szerződések államtól függően változnak, és nem minden biztosítótársaság rendelkezik engedéllyel minden államban.