Miért érdemes mosolyogni?

Ha alaposan körülnézünk az utcán, a villamoson, a munkahelyünkön vagy akár az otthonunkban, rengeteg komor arcot látunk. Mintha az emberek jelentős százaléka egyszerűen elfelejtett volna mosolyogni. Ha néha mégis észlelünk egy-egy olyan személyt, aki nemcsak a szájával, de a szemével is mosolyog, így közlekedik a mindennapokban, örül, látszólag ok nélkül, azt pedig gyakran bolondnak tartjuk.

[wp_ad_camp_1]

Pedig érdemes lenne átértékelnünk a dolgokat, ha ugyanis gyakran mosolygunk, akkor nem csak hogy automatikusan vidámabbak leszünk, de vonzóbbá válunk mások számára is, sőt, fizikailag is jobban érezzük magunkat! Amikor az ember mosolyog, a szervezetben az átlagosnál több endorfin és szerotonin termelődik, így nemcsak boldogabbak leszünk, de a fizikai fájdalmainkat is csillapíthatjuk ily-módon. Ezzel az egyszerű gyakorlattal erősíthetjük az immunrendszerünket is, hiszen a mosoly hatására szervezetünk több antitestet tud előállítani így megőrizhetjük az egészségünket. Nem utolsó sorban a mosoly másik pozitív hozadéka, hogy sokkal vonzóbbá és megközelíthetőbbé varázsol minket. Gondoljunk csak bele: kihez mernénk inkább odamenni: egy vonzó külsejű, de morcos emberhez vagy egy átlagos külsejű, szélesen mosolygó személyhez? A komor arckifejezéssel maga elé bámuló nő vagy férfi nagyobb eséllyel fogja durván visszautasítani a közeledésünket, így nem is kérdéses, hogy végül kihez fogunk odamenni!

Azt, hogy a testi-lelki állapotunk szoros és elválaszthatatlan kapcsolatban van egymással már sokszor bebizonyították. Ráadásul a mosoly ragályos dolog, figyeljük csak meg: próbáljunk meg úgy végigmenni egy adott útvonalon – munkába menet vagy épp hazafelé tartva –, hogy mindenkire rámosolygunk kortól és nemtől függetlenül. Nyilván, nem fog mindenki visszamosolyogni, lehet, hogy néhányan kifejezetten furcsán fognak nézni, azonban a kapott mosoly mindegyikőjükben pozitív érzéseket és gondolatokat ébreszt, néhányan pedig garantáltan elvigyorodnak majd, ha jó példával járunk elöl!