Miért viselik el a férfiak sokkal nehezebben a betegséget?

Bár az erősebb nemnek nevezik őket, a férfiak mégis sokkal nagyobb hűhót csapnak egy betegség esetén, mint a nők. Egyesek szerint a férfiak nemcsak lelkileg, hanem fizikailag is sokkal rosszabbul viselik a betegséget, mint a nők.

[wp_ad_camp_1]

De mi az igazság? Vajon ez tényleg így van, vagy csak gyerekes kényeskedésből fakad az egész? Bár ez a tény egyelőre nem több puszta feltételezésnél, tehát a tudósok még nem bizonyították, a férfiak sejtjei teljesen másképpen reagálnak a betegségekre, mint a nőké. Az egereken elvégzett kísérletek alapján, amelyet a Brain, Behavior and Immunity intézet végzett el, a hímek sokkal erőteljesebben reagálnak a különböző vírusokra, mint a nőstények. Könnyebben alakul ki testhőmérséklet emelkedés náluk, mint a női egyedeknél, és lassabban is gyógyulnak meg. Mivel a kísérletet csak laborállatokon végezték el, nem biztos, hogy emberekre is igaz. Ameddig nem tudják bizonyítani helytállóságát, addig csak egy puszta feltételezés lesz. Egészen addig, amíg ezt nem bizonyítják, a nők jogosan feltételezhetik azt, hogy a férfiak csak kényességből ilyenek.

Viszont, ha jobban belegondolunk, azért lehet benne valami. A férfiakat nem hiába nevezik az erősebb nemnek. Érdemes elgondolkozni, hogy vajon nem-e csak arról van szó, hogy a férfiak jobban reagálnak az egyes betegségekre, mint a nők? Az intenzívebb fájdalom, vagy láz nem azt jelenti, hogy betegebbek vagyunk, csak az, hogy a szervezet jobban reagál a problémára. Mivel ez a két faktor (a fájdalom és a láz) nem maga a probléma, csak egy jelzés, amelyet a szervezetünk ad le nekünk, hogy tudassa, ha baj van, az még önmagában nem jelent rosszat, ha erősen jelentkezik, sőt! Ezek szerint a szervezet erőteljesebben és hirtelenebben reagál a betegségre és azért produkálja ezeket a kellemetlen tüneteket, melyek azonban még nem a betegség konkrét tünetei.