Milford Sound Új-Zélandon

Évente közel egymillió látogatót vonz a Milford Sound, Új-Zéland egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja. A Déli-szigeten, a Fiordland Nemzeti Parkban található ez a félelmetes természeti csoda, ami pontosabban egy fjord, mert a gleccserek olvadásával jött létre.

[wp_ad_camp_1]

Mindkét oldalát meredek, lenyűgöző sziklák és buja esőerdők veszik körül. Milford Sound számos fenséges csúcsot tartalmaz, amelyeket állatokról és tárgyakról neveztek el, amelyekre hasonlítanak, például Az Elefánt és az Oroszlán. A gyakori esőzések Milford Soundban növelik a hely szépségét azáltal, hogy több száz vízesést hoznak létre, amelyek lépcsőzetesen folynak lefelé a meredek sziklákon, és még az eső leállása után is napokig megmaradnak. Két állandó kaszkád, a Lady Bowen-vízesés és a Stirling-vízesés szintén a Sound népszerű látnivalói közé tartozik. A Sound látogatása során látványos állatokat tekinthet meg, például delfineket, pingvineket, fókákat és Új-Zéland izzó férgeit is. A Sound a világ legnagyobb fekete korallfáinak otthona, és egy víz alatti obszervatórium lehetővé teszi a turisták számára a fekete korall megtekintését.

A Milford Sound festői túrái a buszos utakra vezetnek a lélegzetelállító táj mentén és hajókirándulások által a Soundba. A turistáknak lehetőségük van repülési túrákra is, hogy megcsodálják a fenséges hegyeket, az alpesi tavakat és a robusztus tengerpartot a levegőből. A Sound és a közeli terület felfedezésének további lehetőségei: kenuzás és a Milford pályán való séta, amely egy ősi nyomvonal, amely csodálatos tájat kínál. A Milford Sound távoli helyen található, és a legtöbb túra Queenstownból vagy Te Anau-ból indul, utóbbi sokkal közelebb van az előbbinél, de mindenképpen megéri elindulni valamelyik túrára, hiszen életre szóló élményekkel gazdagodhat.