Milyen a jó hajvitamin?

A hajvitamin piacán nagyon nehéz eligazodni, főleg, hogy sok jó és sok rossz minőségű vitamin kapható, szinte bárhol. Ahhoz, hogy hajunk fényes, dús, egészséges legyen nem elegendő csupán kívülről táplálni. Legalább ugyanolyan fontos, ha nem fontosabb, hogy belülről mivel tápláljuk.

[wp_ad_camp_1]

Még egy kiegyensúlyozott étrenddel is nehéz minden vitamint, ásványi anyagot megadnunk a hajunknak, hát még anélkül! Ez a természetes igény szülte a hajvitaminok világát, mely azt a célt szolgálja, hogy egyetlen kapszulába, tabletta bevételével biztosítani tudjuk a hajunk számára szükséges tápanyagokat.

Milyen is a jó hajvitamin?

Természetesen olyan, mely biztosítja az optimális tápanyagokat hajhagymáink számára. Akár kapszulázott, akár tabletta, akár finom gumimaci formában vesszük magunkhoz, tulajdonképpen olyan vitaminok, nyomelemek, ásványi anyagok ideális keveréke, mely optimális tápanyagellátást nyújt hajhagymáinknak a növekedéshez.

Mitől jó vagy nem jó egy hajvitamin?

Természetesen attól, mit tartalmaz! Egy jó hajunk számára összeállított vitamin minimum ezeket az összetevőket tartalmazza: C- vitamin, A – vitamin, E -vitamin, B-vitaminokból B3, B5, B6, B12, stb., cinket és természetesen a sztár összetevőt, a Biotint! A biotin az egyik legismertebb és kedveltebb vitamin ilyen szempontból, mert nemcsak a hajra, de a bőrre és a körmökre is rendkívül pozitív hatással van. A B-vitaminok családjába tartozik, nem más, mint a B7 vitamin. Így kevesen ismerik, az ismertebb neve a H-vitamin, mely nem egy hivatalos elnevezés, hanem a német „Haar usd Haut” kifejezésből ered, melynek jelentése haj és bőr.

Bár csak kevés termék tartalmazza, valójában egy nagyon hasznos összetevő még a hajápoló vitaminok terén a kollagén! Kevesen tudják, de a kollagén nemcsak a ráncok ellen hatásos, de hiánya hajhulláshoz vezet! A kollagén a hajhagyma őssejtjeinek része, így a kollagénhiány öregedést okoz a haj őssejtjeiben, a hajhagyma így idő előtt elhal, és a haj kihullik. Ha a készítményünk nem tartalmazza a kollagént, akkor érdemes kiegészíteni kollagén tabletta formájában. Ma már rengeteg változatból választhatunk abban az értelemben, hogy milyen formában vesszük magunkhoz a kollagént. Van kapszula, tabletta, por, gumicukor, és még sorolhatnánk.

Bár sokan, ha a kollagénre gondolnak, a bőrápolás jut eszükbe és azért szednek kollagén táplálékkiegészítőt, hogy megelőzzék az arcbőrük ráncosodását, elfelejtik, hogy a fejükön is bőr van! A kollagénnek a hajápolásban is hatalmas szerepe van.