Minden a pázsitvioláról!

A vidám pázsitviola gyönyörű dísze az utak szegélyének vagy a kőfalaknak, főleg ha megfelelnek néhány alapvető növekedési követelménynek. Ezek a növények sokkal gyakoribbak Európában, mint Észak-Amerikában.

[wp_ad_camp_1]

Valójában a nemzetség neve a Claude Aubriet, a 17. századi európai tájképző művész nevéből ered a nemzetség megnevezése. Az pázsitviola növények teljes napsütésben ragyognak, de részleges napsütésben is növekedni fognak. A legjobb eredmény elérése érdekében úgy kell termeszteni ezeket a növényeket, hogy legalább félig legyenek napos területen. A túl sok árnyékban növekvő virágok elveszítik kompakt, hegyes megjelenésüket, és ritkább virágokkal rendelkeznek, tehát fontos a napfény. A pázsitviolának szüksége van sziklás, lúgos talajra, amely utánozza az őshonos alpesi élőhelyeikben található talajt. Ha a pH alacsony, mész hozzáadásával növelje azt. A jó vízelvezetés fontos a gyökérrothadás megakadályozása érdekében. Használjon kavicsot  vagy más nem organikus talajjavító szert, amely elősegíti a talaj pH-csökkentése nélküli vízelvezetést.

A pázsitviola növényeknek mérsékelt mennyiségű vízre van szükségük, ugyanakkor nem szeretik a nedvességet. A sziklás talaj, amely megakadályozza az állóvizet, egészséges gyökérrendszert fog fenntartani az pázsitviola növényein. A pázsitviola növények a legjobban hűvös területeken nőnek, amelyek tükrözik az alpesi éghajlatot. A magas páratartalom periódusai megfelelőek. Valójában Nagy-Britannia vagy Washington állam hűvös, nedves éghajlata valószínűleg a pázsitviola növények számára a legtökéletesebb hely. A pázsitviola növényeket alkalmanként komposztteával kell öntözni. Az pázsitviolát ritkán zavarják a rovarirtók. A nedves, árnyékos területeken növekvő virágok gombásodást tapasztalhatnak.