Minden háztartásba kell egy morzsaporszívó

Száz évvel ezelőtt déd és ükanyáink még egyszerűen csak seprűvel szabadultak meg a portól, aztán a hatalmas ipari fejlődés egyre inkább a városokba csábította az embereket, ahol a legtöbb időt valamilyen négy fal között töltünk.

Az igény pedig egyre nagyobb lett a pormentességre, nem csupán esztétikai okok miatt, de azért is, mert a helyiségekben lévő por mennyisége és a levegő minősége szorosan összefüggnek. Így aztán ma már nem is igazán létezik háztartás porszívó nélkül. Azonban – bár egyre nagyobb szívóhatással rendelkeznek ezek a masinák és egyre csendesebbek – a hagyományos készülékekkel még mindig nyűg a takarítás. Nehezek, nagyok, elakadnak és hát legyünk őszinték: egy igazán alapos, egész lakásra kiterjedő takarítás az bizony nem csak fárasztó, de elveszi rengeteg időnket is.

Ez a probléma akkor csúcsosodik ki igazán, ha háziállat és/vagy gyermek is van a családban, hisz előbbinek a szőre miatt kell(ene) napi szinten takarítani, a gyerkőcök pedig arra morzsáznak és szemetelnek, amerre mennek. Hogy megspóroljunk temérdek időt, jó megoldás lehet a robotporszívó. Egy minőségi darab már kellő erővel rendelkezik ahhoz, hogy rendesen kitakarítson, és hatalmas pozitívum, hogy ezt teljesen önállóan teszi. Ám valamennyire ez a megoldás is kötött, hisz rá kell készülnünk. Érdemes mindent elpakolni az útjából és lássuk be, mindig ez sem a legkényelmesebb megoldás. Így a hagyományos és robotporszívó mellett érdemes egy minőségi morzsaporszívót is beszereznünk. Ezek akkumulátorról működő készülékek (ha tehetjük, mindenképpen 18V-os verziót vásároljunk, annak a szívóereje több, mint elégséges), amelyeket bármikor egy pillanat alatt kézbe vehetünk és csak ott használhatjuk, ahol szükséges. Elsőre talán feleslegesnek tűnhet, ám valójában hasznos szerkezet, hisz fél perc alatt a lakás bármely pontját képes morzsa, por, vagy épp szőrmentessé varázsolni, arról nem is beszélve, hogy autónkat is villámgyorsan kitakaríthatjuk vele.