Mit kell mondani, amikor csatlakozik a LinkedInhez?

Bár nem is olyan nehéz kapcsolatot létesíteni a LinkedIn-en, ha már ismeri az adott személyt, de ha felkeres valakit, akit nem ismer, például egy munkaerő-felvételi menedzsert, toborzót, annak az osztálynak a vezetőjét, akinek dolgozni szeretne, vagy egy kapcsolattartót, aki segíthet hogy eljusson a döntéshozóhoz, az egy másik történet.

Ne küldjön üres (vagy alapértelmezett) meghívót a csatlakozásra. Nem valószínű, hogy az a személy, akivel kapcsolatba akar lépni, elfogadja. Ha egy munkaerő-felvételi menedzser interjúvolta meg Önt, de nem kapta meg az állást, akkor is érdemes fenntartani a kapcsolatot. Üzenete így szólhat: „Köszönöm az interjúlehetőséget. Szeretném, ha figyelembe vennék a jövőbeli pozíciókat, amelyek felmerülnek, és szakmai kapcsolatot tartanának velem, függetlenül attól, hogy hol találkozhatunk újra.” Az a cselekmény, hogy egyszerűen csak időt szán arra, hogy személyes üzenetet írjon a meghívóval, megérdemli a figyelmet. A LinkedIn csatlakozási kérelmében keressen módokat azonnali kötés kialakítására a közös vonások megosztásával. Például, ha mindketten ugyanannak a csoportnak, klubnak vagy önkéntes szervezetnek a tagjai, könnyebben megközelítheti az egyént.

Az emberek azt is szeretnék tudni, vagy emlékeztetni akarják őket arra, hogy Ön honnan ismeri vagy találta meg őket. Tehát valami ilyesmit mondhat: „Én is tagja vagyok az XYZ-nek a LinkedIn-en. Észrevettem, hogy Ön a 123 Company marketing osztályának vezetője, és reméltem, hogy megoszt néhány tanácsot, hogyan indult el a karrierjén, mert én is hasonló utat szeretnék folytatni.” Ez a megközelítés valószínű, hogy sikeres lesz. Ha van még közös vonás, például hasonló végzettség vagy háttér, ossza meg ezt is. Amikor csak lehetséges, könnyebb egy közös ismerős segítségével elkezdeni a bemutatkozást. A bevezető segítségével Önön múlik, hogyan építse ki a kapcsolatot.