Mit kell tartalmazni a kertépítés árajánlatnak?

Nem árt tudni, hogy a ma már a kertépítési árajánlatok díjmentesek. Ellenkező esetben én nem tartom korrektnek. Mint ahogyan azt sem, amikor a kertépítéshez szükséges anyagok, nincsenek kitételezve, vagy nem pontosan átláthatóak.

[wp_ad_camp_1]

Ezekből az árajánlatokból egy kicsikét is gyakorlott ember elképesztően sok információhoz tud jutni, az adott kertépítést végző cég moráljáról, szakmaiságáról, és a színvonaláról. Ehhez viszont szükséges, hogy több árajánlatot is kérjünk ugyanarra a kertépítési munka elvégzésére. Ezeket az árajánlatokat összehasonlítva pontos képet alkothatunk. Nagyon fontos azonban, hogy ugyanarra az elképzelésre készüljenek az árajánlatok.

A komoly kertépítési árajánlat a következőket egészen biztos, hogy tartalmazni fogja:

  • A beépítésre szánt kertépítési anyagok (termőföld, növények, stb.) pontos tételezését, egységárával, valamint összegzésével.
  • A kertépítési munkadíj pontos tételezését részfeladatokra bontva,
  • A garanciális feltételeket,
  • A várható időtartamát a kertépítésnek,
  • A kertépítést végző cég pontos elérhetőségeit.

Ha az árajánlat nem tartalmazza pontosan ezeket a pontokat, akkor ne gondoljuk azt, hogy „ez jár ingyen”. Nyugodtan legyenek vevői elvárásaink a saját kertépítésünkkel.

Amikor összehasonlítjuk a kertépítés árajánlatait, akkor nézzük meg az árakat. Ha hasonlóak, akkor az valószínűleg rendben lesz, de ha valamelyik ár messze kimagaslik a többitől, akkor éljünk a gyanúval. De ne csak az árat nézzük, hanem a műszaki tartalmát is a kertépítésnek. Hiszen egy magasabb műszaki tartalmú kert, nagyobb költségekkel is járhat. A tételezetlen árajánlatokat nem tudjuk megvizsgálni, és adatok híján pedig nem tudunk megfontolt döntést hozni.