Naxos csodálatos nevezetességei

A szikrázó Égei-tenger közepén elhelyezkedő Naxos a Kikládok-csoport legnagyobb és legtermékenyebb szigete, és mindennek otthont ad, amit egy görög szigettől kívánhat – strandok, történelem és kultúra.

A tengerpartokkal gyakorlatilag körülölelt sziget, a főszezonban a fenyőkkel borított elhagyatott tengerpartokig mindent kínál és ez a sziget egykor az évezredes kükladikus kultúra központja volt. Valójában régebbi, mint a déli Krétán székelő minószi kultúra; a márványból faragott szobrok régebbre nyúlnak vissza, mint bármi, amit ott talál. Rengeteg régészeti lelőhely és múzeum található Naxoson, ahol többet megtudhat a Kikládok történetéről. Még azt is megelőzi, amit ma ókori – vagy hellén – Görögországnak neveznek. Naxos fővárosa és a fő közlekedési csomópontja, Chora – vagy Naxos City – egy világos, színes és élénk szállás. A kikötőváros történelmi látnivalóiról ismert, mint például a Naxos kikötő közepén található Palatia-félsziget, az ie 6. századi márványkapu. Ősi történelmén kívül Chora él és tele van a modern kor nyüzsgésével. Sétáljon fel a turistáktól nyüzsgő kanyargós, macskaköves sikátorok egyikén, és kényeztesse magát egy kis ebéddel egy helyi étteremben, vagy akár egy bevásárlóhelyen.

Chora egy 13. századi dombtetőn álló kastélyt néz, amely közelében érdemes kirándulni – már csak a környező tengerre néző kilátás miatt is. A városban szeretne maradni? A városban számos kedvező árú nyaralóapartman és szálloda található. Nissaki Beach Hotel – Ez az 5 csillagos szálloda remek kilátást nyújt a tengerre. A Nissaki Beach Hotel elegáns medencerészlegében élvezheti a kilátást, akár a vízben, akár a napozóágyon pihenve. A strandok szerelmesei értékelni fogják, hogy ilyen közel vannak a Saint George Beachhez, míg a történelem rajongói egy tíz perces sétát tehetnek a Naxos Régészeti Múzeumhoz. A szobák a modern és a hagyományos görög stílus keverékei. Van egy tengerparti étterem is minden vacsorához, és egy koktélbár is.