Nepál legszebb helyei

Nepál sok turista számára kedvelt úti-cél, ami nem is csoda, hiszen itt hódolni lehet Buddha szülőhelyének, illetve az Everest-hegység csúcsait is meg lehet tekinteni. Nepál a Himalája-hegység mentén terül el, Kína és India között és ez az ország büszkélkedhet a legváltozatosabb tájakkal a Földön hiszen vannak hófödte hegyei vagy szubtrópusi erdői is.

[wp_ad_camp_1]

Nepál kultúrája épp annyira változatos mint tájai, tele évszázados templomokkal, szentélyekkel, illetve fesztiválokkal. Az ország kulturális központja Katmandu, és ez a legjobb hely a kalandvágyók számára. A városnak több mint egymillió lakosa van, és ez a város a kaotikus keveréke a turista üzleteknek, a trekking irodáknak, a különböző szállodáknak, éttermeknek, valamint kézműves műhelyeknek egyaránt. A város híres Durbar nevű tere még mindig felújítás alatt áll a legutóbbi földrengések miatt, de még mindig van sok olyan hely itt amit érdemes fellátogatni. Az Annapurna kör Nepál északnyugati részén található, és ez egy páratlan élményt kínál a túrázók számára. Az Annapurna régió változatos tájjal rendelkezik, tehát látni lehet itt gyönyörű szurdokokat és fennsíkokat is, de buja szubtrópusi völgyekkel is találkozni lehet itt.

Itt számos vallási helyet és apró falvat is érinthet, keletre például ott van Pokhara, amit nem szabad kihagyni ha a környéken jár. A gyönyörűen megőrzött Bhaktapur egyike a három ősi Katmandu-völgyi fővárosnak, de sajnos a város keményen megtapasztalta a 2015-ös földrengéseket. Szerencsére a város legtöbb temploma és szentélye, amelyek a fő látnivalók a városban mind épségben maradtak. Bhaktapur Katmandunál sokkal kevésbé zsúfoltabb és mozgalmasabb, így itt kényelmesen sétálgathat a tereken, valamint bejárhatja a kanyargós utcákat is. A városban egy 55 ablakos palota is megtekinthető.