Nintendo 2020: Hogyan boldogult a Nintendo Switch a következő generációs konzolok évében?

A Nintendo Switch két éven át az Egyesült Államokban a legkeresettebb videójáték-konzol volt, csak novemberben több mint 1,35 millió darabot adtak el belőle.

[wp_ad_camp_1]

Az adaptív hordozható eszköz iránti kereslet még nem szűnt meg, és csak erősödött, mivel a játékosok családjai bent rekedtek, és figyelmes, hozzáférhető menekülőutat keresnek. A Nintendo fontos szolgáltatói pozícióba került 2020-ban, tökéletes viharba cseppenve. Ennek eredményeként a Nintendo Switch hónapok óta elkelt. A zárt edzőtermek és szabadidős központok a Ring Fit Adventure értékesítésének növekedését is eredményezték. Annak ellenére, hogy eredetileg 2019-ben indult, a Nintendo beltéri fitnesz játékát új életre keltették a karantén alatt, és most is mindkettőt bonyolult megvásárolni. A Nintendo Switch készlethiánya 2020 elején érte el világszerte a kiskereskedőket – körülbelül akkor, amikor a Covid 19 korlátozásai világszerte érvénybe léptek. A rendkívül sikeres 2019 után a Nintendo Switch nyilvánvaló választás volt azoknak a játékosoknak, akik új hardvert kerestek a lezárás idején, tekintettel az év végén megjelenő Xbox és PlayStation közelgő verzióira.

Az olcsóbb Nintendo Switch Lite 2019 szeptemberi bevezetése még hozzáférhetőbbé tette a rendszert, különösen azok számára, akiket nem érdekelt a dokkolt játékmenet, és egyszerűen csak megfizethető játékeszközt kerestek. Egy globális világjárvány a piacon az (akkoriban) elérhető legolcsóbb játékkonzollal kombinálva azt jelentette, hogy a Nintendo a tökéletes formula volt a sikerhez 2020-ban. Egy derűs új játék megjelenése, amelynek során a játékosok egy egzotikus szigetre mentek mindent megváltoztatott. Mivel a világot egy ördögi járvány fogta el, az Animal Crossing: New Horizons játék március közepén indult el, és hamarosan örvendetes napokkal örvendeztetett meg a bennünket körülvevő káosz közepette.