Okostelefon-alkalmazások

Az okostelefon-alkalmazások (mobil applikációk), mobiltelefonokon futó programok. Ezek közül néhány már előre telepítve van az eszközökre, mint a levelező, internetes böngésző, vagy az applikációk vásárlására alkalmas programok.

[wp_ad_camp_1]

Mostanság az okos-telefonokat, nem csak telefonálásra és üzenet küldésre használjuk, hanem mint fényképezőgépet is. A kamerák már nagyon nagy fejlődésen estek át, viszont ezt a legtöbb esetben nem követi az elegendő mobil tárhely. Hiába csinálunk gyönyörű, minőséges és nagy felbontású képeket, ha azokat nincs hol tárolnunk. A Google ennek okán kifejlesztette, az online fotószolgáltatást, a Google Photos nevű alkalmazást, ami végtelen mennyiségű képeknek ad helyet. Ez a tárhely számítógépről, Androidról, és iOS-ről is elérhető. A legnagyobb előnye, hogy nem kell vele külön foglalkozni, hisz az applikációban beállíthatjuk, hogy a csökkentet méretű képeket a telefonba tárolja, míg a teljes verziót az interneten őrizze meg. A feltöltést automatikusan elvégzi, nekünk csak megkell nyitnunk az alkalmazást.

Az új applikációk közé érdemes besorolni az Office Lens-t. Ezzel a nagyszerű programmal, papírról vagy tábláról a szövegek beolvashatóak, szerkeszthetőek, és menthetjük PDF, DOC, vagy PTT formátumba. Ez egyaránt elérhető Windows telefonokra, Androidra és iPhone-ra. A Snap Me Up nevű alkalmazás, a könnyebb felébredés miatt lett kifejlesztve. Ez nem fogja hagyni, hogy tovább aludjunk. Addig nem kapcsol ki, míg nem készítünk egy szelfit. Itt még csalásra se nincs esélyünk, mivel az arcfelismerő a homályos képet nem fogja elfogadni. Ezzel kiegészíthetjük kép gyűjteményünket, az ébredés pillanatainak megörökítésével. Ezeket később visszanézhetjük, és jókat szórakozhatunk rajta. Az applikáció jobb sarkában található egy pluszjel, melyre rákattintva átkapcsol a sima ébresztőórára, ami során, a telefonunkon lévő képeket vetítve ébreszt.